Home Nieuws Altcoin nieuws Ripple's XRP verkoop is met 80% afgenomen, ODL is met 650% toegenomen

Ripple’s XRP verkoop is met 80% afgenomen, ODL is met 650% toegenomen

De verkoop van XRP (XRP) door Ripple is met 80% afgenomen in het vierde kwartaal van 2019. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Ripple gepubliceerd op 22 januari.

- Advertentie -

Ripple meldt dat het in totaal $13,08 miljoen aan XRP heeft verkocht in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar ten opzichte van $66,24 miljoen in het derde kwartaal.

Deze daling van 80% is het resultaat van een afname in de directe institutionele verkoop alsmede een pauze in de programmatische verkoop, het automatisch verkopen aan cryptocurrency-exchanges, van XRP.

De hoeveelheid dat programmatische verkocht werd was $0 in het vierde kwartaal van 2019, terwijl dat nog $13,08 miljoen was in het derde. In het tweede kwartaal was dat zelfs nog $144,6 miljoen, wat toen nog stond voor het overgrote deel van de verkoop.

Ook het totale wereldwijde handelsvolume van XRP daalde iets in het vierde kwartaal ten opzichte van de derde; namelijk van $18,23 miljard naar $17,24 miljard. Qua dagelijks volume daalde het aantal van $198,1 miljoen in het derde kwartaal naar $187,34 miljoen in het vierde. In het tweede kwartaal was dat nog zelfs gemiddeld $429,51 miljoen.

Tevens meldt het rapport dat Ripple’s overboekingsproduct, de on-demand liquidity (ODL), juist met 650% is toegenomen. ODL wordt gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen met behulp van XRP. MoneyGram, een grote partner van Ripple, is tevens de grootste gebruiker van ODL.

Ripple is vaker beschuldigd van het manipuleren van XRP-prijs, mede omdat het zoveel XRP op de markt aan het dumpen was. Zelf ontkent het bedrijf dat natuurlijk en ook in het rapport meldt Ripple opnieuw dat het bedrijf niet de XRP cryptocurrency heeft gecreëerd, maar dat het een deel als gift had ontvangen.

Eind vorige week kwam naar buiten dat XRP vanaf deze week beschikbaar zal zijn via de grote cryptocurrency-betalingsverwerker BitPay. Amerikaanse klanten kunnen dan hun XRP uitgeven in grote winkels als Amazon via zogenaamde gift cards. Daarnaast kunnen ondernemers de altcoin nu accepteren als betaalmethode.

De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.104,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.170,72 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.172,18 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.184,23 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.