Kevin Schijven Kevin Schijven
24/01/2020 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:47

Ripple's XRP verkoop is met 80% afgenomen, ODL is met 650% toegenomen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Spaanse Satander Bank breidt betalingssysteem uit met technologie van Ripple (XRP)

Foto: rafapress/Shutterstock

De verkoop van XRP (XRP) door Ripple is met 80% afgenomen in het vierde kwartaal van 2019. Dat blijkt uit een nieuw rapport van Ripple gepubliceerd op 22 januari.


Ripple meldt dat het in totaal $13,08 miljoen aan XRP heeft verkocht in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar ten opzichte van $66,24 miljoen in het derde kwartaal.
Deze daling van 80% is het resultaat van een afname in de directe institutionele verkoop alsmede een pauze in de programmatische verkoop, het automatisch verkopen aan cryptocurrency-exchanges, van XRP.
De hoeveelheid dat programmatische verkocht werd was $0 in het vierde kwartaal van 2019, terwijl dat nog $13,08 miljoen was in het derde. In het tweede kwartaal was dat zelfs nog $144,6 miljoen, wat toen nog stond voor het overgrote deel van de verkoop.
Ook het totale wereldwijde handelsvolume van XRP daalde iets in het vierde kwartaal ten opzichte van de derde; namelijk van $18,23 miljard naar $17,24 miljard. Qua dagelijks volume daalde het aantal van $198,1 miljoen in het derde kwartaal naar $187,34 miljoen in het vierde. In het tweede kwartaal was dat nog zelfs gemiddeld $429,51 miljoen.
Tevens meldt het rapport dat Ripple’s overboekingsproduct, de on-demand liquidity (ODL), juist met 650% is toegenomen. ODL wordt gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen met behulp van XRP. MoneyGram, een grote partner van Ripple, is tevens de grootste gebruiker van ODL.
Ripple is vaker beschuldigd van het manipuleren van XRP-prijs, mede omdat het zoveel XRP op de markt aan het dumpen was. Zelf ontkent het bedrijf dat natuurlijk en ook in het rapport meldt Ripple opnieuw dat het bedrijf niet de XRP cryptocurrency heeft gecreëerd, maar dat het een deel als gift had ontvangen.
Eind vorige week kwam naar buiten dat XRP vanaf deze week beschikbaar zal zijn via de grote cryptocurrency-betalingsverwerker BitPay. Amerikaanse klanten kunnen dan hun XRP uitgeven in grote winkels als Amazon via zogenaamde gift cards. Daarnaast kunnen ondernemers de altcoin nu accepteren als betaalmethode.
De nieuwe wekelijkse analyse van David staat online! Hij spreekt in zijn analyse “De 200 dagen moving average (MA)” een paar belangrijke MA’s!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie