Timo Bult Timo Bult
19/01/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:42

Ripple's XRP (XRP) vanaf volgende week beschikbaar via betalingsverwerker BitPay

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple's XRP (XRP) vanaf volgende week beschikbaar via betalingsverwerker BitPay

Foto: rafapress/Shutterstock

Binnenkort zal XRP (XRP) beschikbaar zijn op betalingsplatform BitPay. Zo zullen inwoners van de Verenigde Staten onder andere gift cards kunnen kopen met XRP, de cryptocurrency van Ripple’s ecosysteem, via BitPay. De gift cards kunnen vervolgens gebruikt worden in de grootste retailers in de VS. Het nieuws kwam aan het licht door een retweet van BitPay-oprichter Tony Gallippi.
BitPay is een betalingsverwerker die betalingen in bitcoin (BTC)bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH) en Ripple’s XRP verwerkt. Het platform kan deze betalingen omzetten in stablecoins zoals USD Coin (USDC) en Gemini Dollar (GUSD), maar ook in 150 verschillende valuta in 200 verschillende landen. BitPay verwerkt jaarlijks zo’n $1 miljard aan cryptocurrency-betalingen.
Dat BitPay XRP zou gaan ondersteunen werd in oktober 2019 bekendgemaakt. De ondersteuning van de altcoin vloeit voort uit de samenwerking met Ripple’s Xpring, een onderdeel van het bedrijf dat de adoptie van XRP en de onderliggende XRP Ledger probeert te stimuleren.
Destijds was het echter nog onduidelijk wanneer XRP precies toegevoegd zou gaan worden. Uit een tweet van XRP-fan Tiffany Hayden, welke werd geretweet door medeoprichter van BitPay Gallippi, blijkt dat dit volgende week zal zijn:


In welke mate XRP vanaf volgende week beschikbaar zal zijn op BitPay’s platform is vooralsnog onduidelijk. Het uiteindelijke doel is echter dat duizenden ondernemers in 200 verschillende landen binnenkort naast de al ondersteunde cryptocurrencies ook XRP kunnen gaan accepteren voor betalingen.
Met de toevoeging van XRP zullen, zoals in de tweet te lezen valt, gift cards gekocht kunnen worden met de altcoin. Deze gift cards kunnen vervolgens worden gebruikt voor betalingen op onder andere Amazon, Burger King, Domino’s en GameStop. Daarmee is de toevoeging van de altcoin een belangrijke stap voor de adoptie van XRP.
Vanochtend was te zien dat XRP de grootste stijger van de top 10 was. Of de stijging met dit nieuws te maken heeft is onduidelijk. De hele cryptomarkt stijgt namelijk al een aantal dagen flink in waarde.
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!
abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie