Ripple's XRP (XRP) vanaf volgende week beschikbaar via betalingsverwerker BitPay

Ripple’s XRP (XRP) vanaf volgende week beschikbaar via betalingsverwerker BitPay

Binnenkort zal XRP (XRP) beschikbaar zijn op betalingsplatform BitPay. Zo zullen inwoners van de Verenigde Staten onder andere gift cards kunnen kopen met XRP, de cryptocurrency van Ripple’s ecosysteem, via BitPay. De gift cards kunnen vervolgens gebruikt worden in de grootste retailers in de VS. Het nieuws kwam aan het licht door een retweet van BitPay-oprichter Tony Gallippi.

BitPay is een betalingsverwerker die betalingen in bitcoin (BTC)bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH) en Ripple’s XRP verwerkt. Het platform kan deze betalingen omzetten in stablecoins zoals USD Coin (USDC) en Gemini Dollar (GUSD), maar ook in 150 verschillende valuta in 200 verschillende landen. BitPay verwerkt jaarlijks zo’n $1 miljard aan cryptocurrency-betalingen.

Dat BitPay XRP zou gaan ondersteunen werd in oktober 2019 bekendgemaakt. De ondersteuning van de altcoin vloeit voort uit de samenwerking met Ripple’s Xpring, een onderdeel van het bedrijf dat de adoptie van XRP en de onderliggende XRP Ledger probeert te stimuleren.

Advertentie

Destijds was het echter nog onduidelijk wanneer XRP precies toegevoegd zou gaan worden. Uit een tweet van XRP-fan Tiffany Hayden, welke werd geretweet door medeoprichter van BitPay Gallippi, blijkt dat dit volgende week zal zijn:

In welke mate XRP vanaf volgende week beschikbaar zal zijn op BitPay’s platform is vooralsnog onduidelijk. Het uiteindelijke doel is echter dat duizenden ondernemers in 200 verschillende landen binnenkort naast de al ondersteunde cryptocurrencies ook XRP kunnen gaan accepteren voor betalingen.

Met de toevoeging van XRP zullen, zoals in de tweet te lezen valt, gift cards gekocht kunnen worden met de altcoin. Deze gift cards kunnen vervolgens worden gebruikt voor betalingen op onder andere Amazon, Burger King, Domino’s en GameStop. Daarmee is de toevoeging van de altcoin een belangrijke stap voor de adoptie van XRP.

Vanochtend was te zien dat XRP de grootste stijger van de top 10 was. Of de stijging met dit nieuws te maken heeft is onduidelijk. De hele cryptomarkt stijgt namelijk al een aantal dagen flink in waarde.

Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!telegram180

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.391,76 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.333,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.370,67 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€6.388,21 Kopen
4
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€6.397,68 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.408,65 Kopen
Laatste nieuws