Timo Bult Timo Bult
19/01/2020 08:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:41

Bitcoin (BTC) stijgt en breekt de $9.000, ripple (XRP) de grootste stijger

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
2020 wordt het jaar voor Bitcoin (BTC), aldus Mike Novogratz

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers en een groot aantal altcoins konden de afgelopen 24 uur weer een mooie stap omhoog maken. Zo is bitcoin door de $9.000 heen gebroken en is ripple (XRP) de grootste stijger van de top 10. In dit artikel kom je alles te weten over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!
Te beginnen met ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. ETH kon de afgelopen 24 uur met 4,8% in waarde stijgen en is daardoor nu $176,70 waard, blijkt uit data van CoinMarketCap. Ripple’s XRP stijgt 5,5% en is daarmee de grootste stijger van de top 10. XRP is op dit moment $0,2479 waard.
De enige daler is op dit moment bitcoin cash (BCH), dat gisteren nog verder weg kon trekken van zijn rivaal bitcoin SV (BSV), die op plek 5 staat. BCH zakt 1,5% in waarde en is $355 waard.
Uiteindelijk kon de totale marktkapitalisatie aardig stijgen van $242,7 miljard naar het huidige niveau van $249,1 miljard. Kijken we naar de afgelopen week dan wordt duidelijk dat het mooie week was voor crypto. De totale marktkapitalisatie steeg namelijk met maar liefst $30 miljard. Aan de bitcoin dominantie veranderde de afgelopen dagen echter weinig, die staat nog steeds op 66,3%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de BTC koers op dat moment niet door de $9.000 heen kon breken. De afgelopen dagen had de koers moeite met dit prijsniveau maar afgelopen nacht kon BTC deze weerstand eindelijk doorbreken.
De recente doorbraak zorgde voor een versnelling waarmee bitcoin een high neer kon zetten bij $9.194. Vanaf daar zakte de koers echter weer iets terug maar de $9.000 lijkt het vooralsnog te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.097 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
De eerstvolgende hindernis is daarmee nu $9.400. De $9.000 zou daarnaast mogelijk als support kunnen fungeren, mocht bitcoin opnieuw terugzakken.

Wil jij nou koersupdates, trading signals en uitleg ontvangen én meediscussiëren? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze members-omgeving en probeer onze exclusieve content 30 dagen gratis.


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!
abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
telegram180

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie