2020 wordt het jaar voor Bitcoin (BTC), aldus Mike Novogratz

Bitcoin (BTC) stijgt en breekt de $9.000, ripple (XRP) de grootste stijger

De bitcoin (BTC) koers en een groot aantal altcoins konden de afgelopen 24 uur weer een mooie stap omhoog maken. Zo is bitcoin door de $9.000 heen gebroken en is ripple (XRP) de grootste stijger van de top 10. In dit artikel kom je alles te weten over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt!

Te beginnen met ethereum (ETH), de grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie. ETH kon de afgelopen 24 uur met 4,8% in waarde stijgen en is daardoor nu $176,70 waard, blijkt uit data van CoinMarketCap. Ripple’s XRP stijgt 5,5% en is daarmee de grootste stijger van de top 10. XRP is op dit moment $0,2479 waard.

De enige daler is op dit moment bitcoin cash (BCH), dat gisteren nog verder weg kon trekken van zijn rivaal bitcoin SV (BSV), die op plek 5 staat. BCH zakt 1,5% in waarde en is $355 waard.

Advertentie

Uiteindelijk kon de totale marktkapitalisatie aardig stijgen van $242,7 miljard naar het huidige niveau van $249,1 miljard. Kijken we naar de afgelopen week dan wordt duidelijk dat het mooie week was voor crypto. De totale marktkapitalisatie steeg namelijk met maar liefst $30 miljard. Aan de bitcoin dominantie veranderde de afgelopen dagen echter weinig, die staat nog steeds op 66,3%.

Bitcoin (BTC)

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de BTC koers op dat moment niet door de $9.000 heen kon breken. De afgelopen dagen had de koers moeite met dit prijsniveau maar afgelopen nacht kon BTC deze weerstand eindelijk doorbreken.

De recente doorbraak zorgde voor een versnelling waarmee bitcoin een high neer kon zetten bij $9.194. Vanaf daar zakte de koers echter weer iets terug maar de $9.000 lijkt het vooralsnog te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $9.097 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

De eerstvolgende hindernis is daarmee nu $9.400. De $9.000 zou daarnaast mogelijk als support kunnen fungeren, mocht bitcoin opnieuw terugzakken.

Wil jij nou koersupdates, trading signals en uitleg ontvangen én meediscussiëren? Meld je dan gratis en vrijblijvend aan voor onze members-omgeving en probeer onze exclusieve content 30 dagen gratis.


Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!

abonneren_youtube

Met onze analisten en het team van Crypto Insiders meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180

Advertentie
Invalid API key
Laatste nieuws