Timo Bult Timo Bult
18/01/2020 08:49 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:41

Bitcoin (BTC) kan niet door $9.000 heen breken, bitcoin SV (BSV) grootste daler van de top 10

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Analist die bitcoin bodem in 2018 correct voorspelde doet nieuwe uitspraak over de koers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na flinke stijgingen gisteren op de cryptomarkt, consolideren de meeste cryptocurrencies op dit moment. In andere woorden, vergeleken met gisteren is er op dit moment weinig actie te bekennen. Wel is op plek 5 een opvallende daler te vinden.
Te beginnen met ethereum (ETH). De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie daalde de afgelopen 24 uur met net geen 1% en is daardoor nu $168,60 waard volgens CoinMarketCap. Ripple (XRP) stijgt juist, al is het geen grote stijging. XRP staat op dit moment 0,5% in de plus en is nu $0,2347 waard.
Op plek 4 is ook vandaag weer bitcoin cash (BCH) te vinden, dat 4,6% in waarde steeg en nu $359,50 waard is. Zijn grote rivaal, bitcoin SV (BSV), daalt hard. BSV staat 17,8% in de min en is daardoor nu $259,80 waard. Bitcoin cash lijkt daardoor nu weer afstand te nemen van BSV. De mogelijke reden voor de duikvlucht is dat het feit dat Craig Wright de keys voor Satoshi Nakamoto’s bitcoins niet heeft nu bevestigd is:


De grootste stijger van de top 10 is op dit moment stellar (XLM), dat dankzij een stijging van 10,7% weer de 10e plek kon overnemen. XLM stijgt daarmee naar een waarde van $0,0604. Al met al nam de totale marktkapitalisatie de afgelopen 24 uur heel iets af van $245,8 miljard naar nu $242,7 miljard. De bitcoin dominantie blijft ongeveer gelijk en is nu 66,3%.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

Gisteren kon bitcoin (BTC) door de weerstandszone bij $8.800 heen breken en de volgende weerstand bij $9.000 testen. Tot een doorbraak kwam het echter niet, de BTC koers zakte terug en vond support bij $8.800.
Vanaf dat punt kon bitcoin opnieuw richting de $9.000 stijgen echter kwam het ook deze keer niet tot een uitbraak. BTC zakte weer terug naar de support bij $8.800, waar het op dit moment in de buurt handelt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.840 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Het plaatje blijft daarmee vrijwel hetzelfde als gisteren. De eerstvolgende weerstand is de $9.000 waarboven de 200-dagen Moving Average (MA) bij $9.060 voor weerstand kan zorgen. De $8.800 blijft voor nu de belangrijkste supportzone.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!

telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie