Timo Bult Timo Bult
17/01/2020 08:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:40

Bitcoin (BTC) breekt door de $8.800, ethereum classic (ETC) stormt de top 10 binnen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom Bitcoin en cryptocurrency steeds meer mainstream worden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na een aantal dagen van consolidatie op de cryptomarkt is er vanochtend weer wat actie! Zo is bitcoin (BTC) boven de $8.800 uitgebroken en hebben we een nieuwe binnenkomer in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.
De top 5 kleurt vandaag groen met opnieuw een aantal grote stijgers. Ethereum (ETH) kon 4,9% in waarde stijgen en is nu $169,45 waard volgens CoinMarketCap. Ripple’s XRP (XRP) blijft enigszins achter maar kon alsnog 3,1% stijgen en is nu $0,2335 waard. Daarachter zien we dat de strijd om plek 4 tussen bitcoin cash (BCH) en rivaal bitcoin SV (BSV) voort duurt.
Bitcoin cash kon 7% in waarde stijgen en is nu $342,7. Bitoin SV steeg met 8,1% iets harder en is nu $314,80 waard. De verwachting was dat BSV hard onderuit zou gaan nadat het vorige week met meer dan 100% in waarde kon stijgen. Deze stijging zou voornamelijk voortgekomen zijn uit het nieuws dat Craig Wright de keys tot 1,1 miljoen BTC in handen zou hebben. Dit bleek later niet te kloppen.
Op plek 10 is daarnaast een nieuwe binnenkomer te vinden; ethereum classis (ETC). ETC kon maar liefst 32,7% in waarde stijgen en is nu $10,1 waard. Het stoot met deze stijging TRON (TRX) van de 10e plek af.
Al met al kon de totale cryptomarkt weer flink in waarde stijgen de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie steeg van $236 miljard naar nu $244,5 miljard. De bitcoin dominantie neemt weer iets af en is nu 66,1%.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin (BTC)

De bitcoin koers handelde de afgelopen dagen vlak onder de $8.800, een belangrijke weerstandszone. Vanochtend kon BTC dan eindelijk boven dit prijsniveau uitbreken. Een uiteindelijke high werd bij $8.990 neergezet.
Daar werd bitcoin echter vrijwel direct afgeslagen, echter bleef de koers boven de $8.800 handelen. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $8.905 op cryptocurrency-exchange Coinbase.
Met de doorbraak van de $8.800 is het volgende doelwit de $9.000. Hier vlak boven, op $9.065, bevindt zich bovendien de 200-dagen Moving Average (MA) die voor weerstand kan zorgen in dit prijsgebied. De $8.800 kan eventueel steun bieden mocht bitcoin opnieuw dalen na een nieuwe test van de $9.000.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!abonneren_youtube
Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie