Timo Bult Timo Bult
16/01/2020 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:40

Craig Wright blijkt bitcoin (BTC) keys niet te hebben, bitcoin (BSV) maakt duikvlucht

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Craig Wright blijkt bitcoin (BTC) keys niet te hebben, bitcoin (BSV) maakt duikvlucht

Terwijl een groot deel van de cryptomarkt vandaag rode cijfers laat zien, is er een opvallende altcoin die wel erg hard daalt; bitcoin SV (BSV). Deze daling kan met een aantal dingen te maken hebben, waaronder nieuwe ontwikkelingen in de zaak tegen Craig Wright.
Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de leider van de BSV-community, mogelijk de sleutel zou hebben ontvangen waarmee hij toegang zou kunnen verkrijgen tot zijn 1,1 miljoen bitcoin (BTC). Zo schreef zijn advocaat in een kennisgeving aan de rechtbank van Noord-Californië:

Dr. Wright meldt het Hof dat een derde partij de nodige informatie en sleutel heeft verstrekt om het gecodeerde bestand te ontgrendelen, en Dr. Wright heeft een lijst van zijn bitcoin-holdings opgesteld, in opdracht van de rechter van de magistraat.

Dit leidde tot een stijging van BSV van meer dan 100%. Uiteindelijk zorgde dit nieuws er voor dat BSV zijn grote rivaal bitcoin cash (BCH) inhaalde op basis van marktkapitalisatie. Uit nieuwe ontwikkelingen in deze rechtszaak blijkt nu echter dat Wright de keys helemaal niet heeft. Zo stelt de advocaat die Ira Kleiman vertegenwoordigd:

Op 14 januari 2019 [dit moet 2020 zijn, waarschijnlijk een typefout in het originele document] diende Craig een kennisgeving bij het Hof in met de claim dat hij het bevel van rechter Reinhart heeft uitgevoerd en eiser de lijst van zijn openbare adressen voor bitcoin heeft gegeven. Het document dat door Craig is geproduceerd, is slechts een lijst met 16.404 adressen. Craig heeft echter geen informatie verstrekt over de koerier, het bedrijf waar hij/zij voor werkt en wanneer hij/zij het bericht heeft afgeleverd,

Kortom, Wright heeft in tegenstelling tot zijn eerdere kennisgeving aan de rechtbank de “nodige informatie en sleutel” niet verstrekt. Bovendien blijkt uit de nieuwste ontwikkeling dat Wright constant nieuwe documenten aanlevert:

Bovendien blijft verdachte documenten produceren. In onze oorspronkelijke motie wezen eisers erop dat verdachte sinds 31 december meer dan 24.000 documenten heeft geproduceerd. Nu, vandaag, produceerde Craig, gelijktijdig met het vragen van de rechtbank om de legal discovery niet te verlengen, ongeveer 20.000 documenten (meer dan 85.000 pagina’s) zonder uitleg over wat ze zijn, waar ze vandaan kwamen of waarom ze twee dagen vóór het einde van de legal discovery worden geproduceerd.

Het lijkt er dus steeds meer op dat Wright de zaak probeert te saboteren door constant enorme hoeveelheden nieuwe documenten aan te leveren. Feit blijft dat Wright de keys tot de vermeende 1,1 miljoen BTC niet heeft. De BSV miners maakten overigens mooi gebruik van de enorme pump. Zij dumpen hun BSV namelijk massaal, wat tevens een oorzaak kan zijn van de sterke dalingen.


David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Gratis video’s bekijken? Surf dan naar ons YouTube-kanaal. Abonneer je op ons kanaal en mis niets!
abonneren_youtube

Met David en ons meekletsen? Join dan ons gratis discussiekanaal op Telegram!
telegram180
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie