Timo Bult Timo Bult
15/01/2020 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:29

Bitcoin SV (BSV) stijgt meer dan 100% in waarde, heeft Wright 1,1 miljoen bitcoin (BTC)?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin SV (BSV) stijgt meer dan 100% in waarde, heeft Wright toegang tot de 1,1 miljoen bitcoin (BTC) verkregen?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat bitcoin SV (BSV) de afgelopen dagen, maar in het bijzonder gisteren flink in waarde is gestegen. BSV kon gisteren met meer dan 100% in waarde stijgen en op dat moment was niet precies duidelijk waarom dit gebeurde.
Eerder kon op Crypto Insiders al gelezen worden dat de rechter Wright, de leider van de bitcoin SV-community en naar eigen zeggen de oorspronkelijke ontwikkelaar van bitcoin (BTC), tot 3 februari de tijd gaf om de private keys te overhandigen. Deze private keys zouden Wright naar verluidt toegang geven tot ongeveer 1,1 miljoen bitcoin.
De zaak werd aangespannen door Ira Kleiman, de broer van David Kleiman. Wright en David Kleiman zouden samen het originele Bitcoin-protocol hebben ontwikkeld en vlak na lancering veel bitcoins hebben gemined. Na het overlijden van zijn zakenpartner vindt Ira Kleiman nu dat zijn familie recht heeft op de helft van de 1,1 miljoen bitcoin, ter waarde van meer dan $8 miljard.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe ontwikkeling

De recente ontwikkeling die mogelijk een oorzaak is voor de opstijgende bitcoin SV-koers is een kennisgeving van de advocaten van Wright. Zij stellen het volgende in het aan de rechtbank overhandigde document:

Dr. Wright meldt het Hof dat een derde partij de nodige informatie en sleutel heeft verstrekt om het gecodeerde bestand te ontgrendelen, en Dr. Wright heeft een lijst van zijn bitcoin-holdings opgesteld, in opdracht van de rechter van de magistraat.

Kortom, volgens de advocaten heeft Wright nu de benodigde informatie om toegang te krijgen tot de 1,1 miljoen bitcoin. Mocht dit ook echt zo zijn dan zou dit de claim dat Wright Satoshi Nakomoto is sterke onderbouwing geven, waar de BSV-koers positief op reageerde. Er zijn echter een aantal feiten waarmee rekening gehouden moet worden.
Zo heeft de rechter in de zaak Wright al eens “ongeloofwaardig” genoemd nadat hij bepaalde documenten zou hebben vervalst. Een van de theorieën is dan ook dat het nu weer om een schijnbeweging gaat om de BSV-koers flink te laten pumpen zodat Wright de kosten van de rechtszaak kan betalen en mogelijk een schikking kan treffen met de Kleiman-familie, iets waar hij eerder geen geld voor had. Kortom, een soort van exit scam dus.
De BSV-koers is in het verleden ook al meerdere keren flink gestegen na verschillende ontwikkelingen omtrent Wright en zijn Satoshi-claim. Zo steeg de koers met 30% na een copyright-claim op het originele Bitcoin whitepaper van Wright. BSV steeg recentelijk al eens 40% nadat Wright bekendmaakte dat er een derde Tulip Trust zou bestaan, die hem toegang zou geven tot de 1,1 miljoen BTC.
David heeft een nieuwe wekelijkse koersanalyse online staan! Volgens hem zijn nu de bulls aan zet. Mis zijn analyse niet!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie