Timo Bult Timo Bult
27/05/2019 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2019 12:33

Bitcoin SV stijgt met ruim 30% na copyright claim Craig Wright

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptomarkt ziet er weer groen uit met hier en daar stijgingen van bijna 10%. Een van de opvallendste stijgers binnen de top 20 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie is echter Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV), een van de twee overgebleven cryptocurrencies na de hard fork van bitcoin cash (BCH) vorig jaar. De altcoin staat namelijk met ruim 27% in de plus.
Op het moment van schrijven is bitcoin SV $118,78 waard volgens CoinMarketCap, na 30,6% te zijn gestegen in de afgelopen 24 uur. De altcoin steeg daarmee in de afgelopen maand met ruim 115%.
Bitcoin SV nadert met een marktkapitalisatie van $2,04 miljard de marktkapitalisatie van TRON, die op dit moment een marktkapitalisatie van $2,15 miljard heeft. Op dit moment lijkt bitcoin SV wat rustiger te worden nadat het in de afgelopen 24 uur een handelsvolume van meer dan $500 miljoen noteerde.

Onlangs publiceerde de omstreden Satoshi-claimer Craig Wright, de man achter bitcoin SV, een manifest tegen bitcoin. In het manifest stelt Wright onder andere het volgende over Bitcoin (BTC):

Als Bitcoin of een ander monetair systeem tracht buiten de bestaande regels en wetten te opereren, wordt het een outlaw-systeem, en als het dat eenmaal is, is het gemakkelijk om het tot stoppen te dwingen,

Of de plotselinge stijging van bitcoin SV door Wright’s manifest werd geïnitieerd is niet duidelijk. Aannemelijker is dat de berichtgeving omtrent de mogelijke goedkeuring van een copyright-claim voor de Bitcoin whitepaper door Craig Wright achter de stijging zit.
Bitcoin SV is overigens niet de enige cryptocurrency die een grote stijging laat zien, ook de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, bitcoin, laat een stijging van 10,4% zien en is daarmee $8.778,30 waard volgens CoinMarketCap. Een andere opvallende stijger is litecoin (LTC). Die altcoin staat met 13,7% in de plus en is daarmee $114 waard.
Heb je vanmorgen de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie