Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin SV (BSV) stijgt plotseling met 40%, is dit de reden?

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de altcoin bitcoin SV (BSV) flink in waarde kon stijgen. Op een zeker moment stond altcoin maar liefst 43% in de plus, waarmee het een waarde bereikte van $168,1. De stijging is opvallend en heeft waarschijnlijk te maken met een nieuwe ontwikkeling in een rechtszaak waar Craig Wright onderdeel van is.

Bitcoin SV is een altcoin die afkomstig is van de Bitcoin Cash (BCH) hard fork die in november 2018 plaatsvond. Deze hard fork was het gevolg van een strijd tussen twee kampen binnen de Bitcoin Cash-community die ieder een eigen software-versie wilden implementeren.

- Advertentie -

Dit conflict zorgde er uiteindelijk voor dat de twee kampen hun eigen weg gingen waarmee Bitcoin ABC, het ene kamp, doorging als Bitcoin Cash, en het andere kamp, Bitcoin SV, van de originele blockchain afsplitste.

De leider van dit Bitcoin SV-kamp is Craig Wright. Hij zit sinds 2018 in een rechtszaak verwikkeld met Ira Kleiman, de broer van David Kleiman, zijn voormalig zakenpartner die overleed in 2013. Samen zouden zij jaren geleden, toen bitcoin nog relatief klein was, miljoenen bitcoins hebben gemined. Na het overlijden van Kleiman wilde zijn broer dat Wright de helft van deze geminede bitcoins afstaat aan hem.

Tulip Trust

Het gaat in totaal om ongeveer 1,1 miljoen bitcoins die Wright en Kleiman gemined zouden hebben. De BTC in kwestie zou naar verluidt bewaard worden in de zogenaamde “Tulip Trust,” waar Wright de keys kwijt van zou zijn. Tot op heden heeft hij deze keys nog niet teruggevonden.

Het gaat echter om meer dan alleen de bitcoins. Wright claimt namelijk Satoshi Nakamoto te zijn, de originele bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin. Mocht hij inderdaad toegang hebben tot deze 1,1 miljoen geminede bitcoins, dan zou dat naar verluidt bewijzen dat hij de enige echte Satoshi Nakamoto is, zoals hij afgelopen december al claimde.

Hoogstwaarschijnlijk is de reden dat Bitcoin SV zo hard kon stijgen een nieuwe ontwikkeling in deze zaak. Er zou namelijk een derde document omtrent het Tulip Trust ingediend zijn door Wright. Niemand weet wat er in dit document staat, echter wordt er hevig gespeculeerd dat hij hiermee toegang kan krijgen tot het Tulip Trust.

Kortom, de stijging is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van hevig speculatie. De verwachting is dan ook dat de stijging niet duurzaam zal zijn. Desalniettemin blijft het afwachten wat er in het document staat.

De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.934,51 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.800,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.835,99 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.875,73 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.800,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.835,99 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.875,73 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.934,51 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...