Timo Bult Timo Bult
11/01/2020 10:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2020 10:45

Bitcoin SV (BSV) stijgt plotseling met 40%, is dit de reden?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin SV (BSV) stijgt plotseling met 40%, is dit de reden?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Vanochtend was op Crypto Insiders te lezen dat de altcoin bitcoin SV (BSV) flink in waarde kon stijgen. Op een zeker moment stond altcoin maar liefst 43% in de plus, waarmee het een waarde bereikte van $168,1. De stijging is opvallend en heeft waarschijnlijk te maken met een nieuwe ontwikkeling in een rechtszaak waar Craig Wright onderdeel van is.
Bitcoin SV is een altcoin die afkomstig is van de Bitcoin Cash (BCH) hard fork die in november 2018 plaatsvond. Deze hard fork was het gevolg van een strijd tussen twee kampen binnen de Bitcoin Cash-community die ieder een eigen software-versie wilden implementeren.
Dit conflict zorgde er uiteindelijk voor dat de twee kampen hun eigen weg gingen waarmee Bitcoin ABC, het ene kamp, doorging als Bitcoin Cash, en het andere kamp, Bitcoin SV, van de originele blockchain afsplitste.
De leider van dit Bitcoin SV-kamp is Craig Wright. Hij zit sinds 2018 in een rechtszaak verwikkeld met Ira Kleiman, de broer van David Kleiman, zijn voormalig zakenpartner die overleed in 2013. Samen zouden zij jaren geleden, toen bitcoin nog relatief klein was, miljoenen bitcoins hebben gemined. Na het overlijden van Kleiman wilde zijn broer dat Wright de helft van deze geminede bitcoins afstaat aan hem.

Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tulip Trust

Het gaat in totaal om ongeveer 1,1 miljoen bitcoins die Wright en Kleiman gemined zouden hebben. De BTC in kwestie zou naar verluidt bewaard worden in de zogenaamde “Tulip Trust,” waar Wright de keys kwijt van zou zijn. Tot op heden heeft hij deze keys nog niet teruggevonden.
Het gaat echter om meer dan alleen de bitcoins. Wright claimt namelijk Satoshi Nakamoto te zijn, de originele bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin. Mocht hij inderdaad toegang hebben tot deze 1,1 miljoen geminede bitcoins, dan zou dat naar verluidt bewijzen dat hij de enige echte Satoshi Nakamoto is, zoals hij afgelopen december al claimde.
Hoogstwaarschijnlijk is de reden dat Bitcoin SV zo hard kon stijgen een nieuwe ontwikkeling in deze zaak. Er zou namelijk een derde document omtrent het Tulip Trust ingediend zijn door Wright. Niemand weet wat er in dit document staat, echter wordt er hevig gespeculeerd dat hij hiermee toegang kan krijgen tot het Tulip Trust.


Kortom, de stijging is hoogstwaarschijnlijk het gevolg van hevig speculatie. De verwachting is dan ook dat de stijging niet duurzaam zal zijn. Desalniettemin blijft het afwachten wat er in het document staat.
De koers van bitcoin dipte op 2 januari even kort onder de $7.000, maar de bears verloren de strijd in deze zone. Toch was de dip positief in meerdere opzichten. Waarom? Lees het in de nieuwe wekelijkse analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie