Kevin Schijven Kevin Schijven
23/12/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/12/2019 15:45

Craig Wright onthult document dat Satoshi Nakamoto pseudoniem moet verklaren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Craig Wright onthult document dat Satoshi Nakamoto pseudoniem moet verklaren

Craig Wright toont tijdens een interview een document dat zou moeten aantonen dat hij Satoshi Nakamoto is, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC), en hoe hij op de naam is gekomen. Het interview werd op 19 december gepubliceerd door Modern Consensus.


Het document is een artikel van JSTOR, een wetenschappelijk tijdschrift, gedateerd 5 januari 2008. Het is een artikel over Tominaga Nakamoto, een Japanse filosoof uit de 18e eeuw, waarop het volgende handgeschreven staat:

Nakamoto is de Japanse Adam Smith.

Eerlijke Ledger + Micro Cash.

Satoshi is Intelligente Geschiedenis.

Niet te moeilijk.

Wright vergelijkt Tominaga Nakamoto met Adam Smith, de auteur van The Wealth of Nations die ook bekend staat als “de vader van economie” of “van kapitalisme.” Wright verklaart zijn keuze als volgt:

Hij [Tominaga Nakamoto ] schreef over geld en eerlijk geld en de rationele aard van dingen. De Shogun was in die tijd in een financiële crisis en economische soberheid. Dit gaat terug tot de 17e eeuw.

Ik hou van de beschrijving van hem: “Nakamoto was oprecht en rustig maar ongeduldig van karakter” en ik dacht: dat klinkt als ik. [Lacht]. Onbeperkte kennis, de chronologische volgorde van teksten maakte deel uit van wat hij deed, het herschikken van boeken in chronologische volgorde.

Satoshi, de werkelijke betekenis is ‘intelligent leren’. Het gaat om voorouders, slimme en wijze voorouders.

Hoe geloofwaardig het bovenstaande verhaal is natuurlijk nog maar de vraag. Het is niet de eerste keer dat Craig Wright beweert dat hij Satoshi is, maar hij heeft nooit echt kunnen bewijzen. In oktober beweerde Wright nog dat Satoshi hem zou hebben geplagieerd.
Wright is momenteel in een rechtszaak verwikkeld met de nalatenschap van zijn voormalig zakenpartner David Kleiman. De twee zouden in de begindagen van bitcoin 1,1 miljoen BTC hebben gemined dat bewaard wordt in de zogenaamde “Tulip Trust.”
Wright had een schikking getroffen om de helft af te staan nadat de rechter had geoordeeld dat Wright meineed had gepleegd door gefalsificeerde documenten in te dienen. Echter gaf Wright in november toe dat hij de schikking niet kan betalen waardoor de rechtszaak zich in 2020 zal voortzetten.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie