Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Craig “Faketoshi” Wright: “Bedenker bitcoin (BTC) Satoshi Nakomoto heeft mij geplagieerd”

Craig S. Wright beweert dat Satoshi Nakamoto, de pseudoniem van de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC), hem heeft geplagieerd.

Wright sprak tijdens de CC London Investment in Blockchain and AI Forum dat plaatsvond tussen 14 en 16 oktober. Wright meldt dat hij binnenkort een white paper zal vrijgeven uit 2008 dat zou bewijzen dat Satoshi Nakamoto hem geplagieerd heeft.

Of ik ben Satoshi of Satoshi heeft mij geplagieerd. Dat mag jij kiezen, mij maakt het niet echt uit. Hij heeft namelijk hele paragrafen uit mijn werk overgenomen.

- Advertentie -

Aldus Wright die al een tijdje beweert dat hij zelf Satoshi is. Echter heeft hij dit nooit eenduidig kunnen bewijzen waardoor de cryptocurrency gemeenschap zeer sceptisch is over zijn uitspraken. Eerder dit jaar begon hij zelfs mensen aan te klagen die hem niet geloven zoals ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin. Ook beschuldigde hij de cryptocurrency-exchanges Binance en Bitfinex van mensensmokkel, prostitutie en slavernij.

Tone Vays, bekend criticus van Wright, maar zelf ook een controversieel figuur in de cryptowereld, was ook tijdens het forum aanwezig. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd:

Velen van ons hebben de belofte gedaan om geen conferentie bij te wonen die Faketoshi uitnodigt. Maar jij bent nog steeds van plan om hetzelfde podium met hem te delen. Schaam je.

Aldus Charlie Lee, de oprichter van litecoin (LTC) wiens broer, Bobby Lee, oprichter van cryptocurrency-exchange Bitcoin China (BTCC) ook aanwezig was tijdens de conferentie. Tone Vays verscheen op het podium met een T-shirt aan waarop stond: “We zijn allemaal Satoshi, behalve Craig Wright.”

Wright werd in 2018 aangeklaagd door de nalatenschap van David Kleiman, zijn zakenpartner tijdens de vroege dagen van bitcoin. De rechter heeft onlangs in de zaak geoordeeld dat Wright zich schuldig gemaakt heeft aan meineed door gefalsificeerde documenten bij de rechtbank in te dienen. Wright moet de helft van zijn bitcoins afstaan aan de Kleimans.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.901,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.865,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.925,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.928,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.962,20 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.901,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.865,50 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.925,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.928,90 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.962,20 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...