Kevin Schijven Kevin Schijven
27/08/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:48

Rechter beveelt Craig "Faketoshi" Wright helft van zijn bitcoins (BTC) af te staan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
rechter_beveelt_craig_wright_helft_van_zijn_bitcoins_BTC_af_te_staan

Craig “Faketoshi” Wright, de zelfbenoemde bedenker van bitcoin (BTC), moet 50% van zijn bitcoins en 50% van het intellectueel eigendom betalen aan de nalatenschap van David Kleiman.
Kleiman was een zakenpartner van Wright en overleed in april 2013. In februari 2018 spande zijn broer, Ira Kleiman, een zaak aan tegen Wright waarin hij hem beschuldigt van het stelen van meer dan een miljoen bitcoins die David en Craig samen hadden gemined.
De rechter, Bruce Reinhart, heeft in de zaak geoordeeld dat Wright meineed heeft gepleegd door gefalsificeerde documenten bij de rechtbank in te dienen als bewijsmateriaal.


De rechter beveelt Wright om 50% van de bitcoins die hij in bezit had voor 2014, alsmede 50% van het intellectuele eigendom, over te maken aan de nalatenschap van Kleiman, in dit geval zijn broer Ira. Wright zou nog de mogelijkheid hebben om in hoger beroep te gaan. De bitcoins zouden inmiddels meer dan $5 miljard waard zijn.
crypto_insiders_telegram_bannerIn een interview met Modern Consensus, kort na de rechtszaak, zegt Wright dat hij geen keuze heeft en dat hij de $5 miljard in BTC zal overhandigen. Hij zegt dat het probleem is dat Kleiman nu erfbelasting van 40% moet betalen en daarom zal overwegen om de BTC op de markt te dumpen. Dat zou een grote klap voor de koers kunnen zijn, iets wat Wright nooit zou doen, beweert hij zelf.
Toch zijn er heel mensen in de crypto-industrie die helemaal niet geloven dat Wright zoveel BTC in zijn bezit heeft:


Alhoewel de rechter Wright niet als geloofwaardig acht heeft hij zich niet geuit of Wright wel of niet daadwerkelijk Satoshi Nakamoto is, de originele bedenker van bitcoin.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Zoals hij vorige week al aangaf zijn z’n ogen nu gericht op de 21 weken Moving Average (MA). Verder lezen? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie