Rico Engelbarts
28/04/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2019 14:45

Vitalik Buterin negeert brief 'Faketoshi' Craig Wright, mogelijke rechtsgang volgt

Nieuws
vitalik_buterin_negeert_brief_faketoshi_craig_wright_mogelijke_rechtsgang_volgt

Het is Craig Wright niet gelukt om de Ethereum-oprichter Vitalik Buterin te dwingen zijn excuses aan te bieden. Buterin zou tot 23 april de tijd hebben gehad om dat te doen, en nu volgt er mogelijk een rechtszaak.
Al sinds 2016 beweert Wright dat hij de enige echte Satoshi Nakamoto is, de bedenker en ontwikkelaar van Bitcoin. Echter heeft hij dit in al die tijd nooit kunnen bewijzen. Als gevolg maakten velen hem uit voor oplichter, en kreeg Wright de bijnaam ‘Faketoshi’.
De “vader van bitcoin SV”, een cryptocurrency die voortkwam uit de bitcoin cash (BCH) hardfork, besloot een advocaat in de arm te nemen in een poging om iedereen die hem voor oplichter of leugenaar uitmaakte het zwijgen op te leggen. De website Ethereum World News, Adam Back van Blokstream, Peter McCormack en Vitalik Buterin kregen allemaal een officiële brief waarin Wright eist dat ze publiekelijk hun excuses aanbieden aan hem.
Terwijl de meeste ontvangers van de brief al een reactie hebben laten horen, negeerde Buterin de brief volledig. Hij ontving de brief op 16 april en had tot 23 april de tijd om erop te reageren. Dit heeft hij vooralsnog niet gedaan. De volgende stap zou dus de rechtbank zijn.
En dat zou wel eens interessant kunnen worden aangezien Buterin dan mogelijk onder ede zal verklaren dat Wright Satoshi niet is. Wright zal dan hoogstwaarschijnlijk moeten bewijzen dat hij Satoshi wel is, iets wat zeer makkelijk voor hem zou moeten zijn. Tot op heden heeft hij echter nog geen enkel stukje bewijs kunnen laten zien die zijn claim onderbouwt.
Echter is het onduidelijk of Wright het zover wil laten komen, hij heeft namelijk flink wat schade aangericht voor Bitcoin SV en de community. Zo werd de altcoin als gevolg van Wright’s heksenjacht door verschillende exchanges gedelist. Mocht de zaak toch bij de rechter terechtkomen, dan is het goed mogelijk dat er dan toch eindelijk een einde aan dit debacle komt.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie