Erik Juffermans Erik Juffermans
30/07/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 18:30

Twitter’s nieuwe ad-functie: volgt nu crypto integratie met dogecoin?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twitter X Elon Musk

Foto: ssi77/Shutterstock

Vrijdag introduceerde X, oftewel Twitter, een optie voor zogenaamde ‘ads revenue sharing’ of het delen van inkomsten uit advertenties. Geschikte gebruikers kunnen vanaf nu geld verdienen met het creëren van content op het sociale mediaplatform. Dit zat er al een tijdje aan te komen en is dus geen verrassing, maar de grote vraag is nu of X ook betalingen gaat doen met crypto. En zo ja, met welke crypto assets?

Nieuwe memecoin stijgt 2.500% en crasht binnen uur na hack van actrice
Nieuwe memecoin stijgt 2.500% en crasht binnen uur na hack van actrice

Ads revenue sharing op Twitter

Ten eerste moeten we even wat ophelderen. Het is namelijk al sinds april 2022 mogelijk voor Twittergebruikers om betalingen te laten uitvoeren met crypto. Dit heeft alles te maken met het betalingsplatform Stripe. Dit platform heeft sinds april 2022 al een crypto integratie. Dus technisch gezien faciliteert Twitter al langer crypto betalingen.

Maar met de ‘ads revenue share’ optie, waarbij gebruikers profiteren van de advertentie inkomsten van X, kunnen creators veel meer verdienen op het platform. Echter alleen gebruikers met minimaal 15 miljoen impressies in de afgelopen drie maanden, minimaal 500 volgers en de blauwe verificatie, komen in aanmerking voor inkomsten uit advertenties.

Om deze reden begint de mogelijkheid van crypto betalingen nu pas echt relevant te worden. Elon Musk, de eigenaar van X, windt er geen doekjes om: hij is groot crypto fan, en dan vooral dogecoin (DOGE). Ook kocht hij in het verleden bitcoin (BTC) met zijn bedrijf Tesla en maakte hij betalingen met bitcoin mogelijk. De grote vraag is dus nu of Musk hetzelfde gaat doen met X.

Crypto als bitcoin en dogecoin naar X?

In anticipatie van een mogelijke crypto integratie, steeg de koers van dogecoin de afgelopen week al hard. Veel beleggers achten de kans namelijk groot dat als X crypto gaat integreren dit dogecoin zal worden. Enkele maanden geleden veranderde Musk al voor een dag het logo van Twitter in het honden-logo van dogecoin.

Vooralsnog is het allemaal speculatie. De crypto exchange Kraken speculeerde op X al over een potentiële bitcoin integratie. Het zou hoe dan ook de adoptie van crypto op een globale schaal ten goede komen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF's
Grote ethereum investeerders slaan toe voor komst ETF’s
Twee bitcoin whales ontwaken na 10 jaar met miljoenenwinst
Welke crypto kochten whales deze week naast bitcoin?
Advertentie