Erik Juffermans Erik Juffermans
30/07/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2023 18:30

Twitter’s nieuwe ad-functie: volgt nu crypto integratie met dogecoin?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twitter X Elon Musk

Foto: ssi77/Shutterstock

Vrijdag introduceerde X, oftewel Twitter, een optie voor zogenaamde ‘ads revenue sharing’ of het delen van inkomsten uit advertenties. Geschikte gebruikers kunnen vanaf nu geld verdienen met het creëren van content op het sociale mediaplatform. Dit zat er al een tijdje aan te komen en is dus geen verrassing, maar de grote vraag is nu of X ook betalingen gaat doen met crypto. En zo ja, met welke crypto assets?

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Ads revenue sharing op Twitter

Ten eerste moeten we even wat ophelderen. Het is namelijk al sinds april 2022 mogelijk voor Twittergebruikers om betalingen te laten uitvoeren met crypto. Dit heeft alles te maken met het betalingsplatform Stripe. Dit platform heeft sinds april 2022 al een crypto integratie. Dus technisch gezien faciliteert Twitter al langer crypto betalingen.

Maar met de ‘ads revenue share’ optie, waarbij gebruikers profiteren van de advertentie inkomsten van X, kunnen creators veel meer verdienen op het platform. Echter alleen gebruikers met minimaal 15 miljoen impressies in de afgelopen drie maanden, minimaal 500 volgers en de blauwe verificatie, komen in aanmerking voor inkomsten uit advertenties.

Om deze reden begint de mogelijkheid van crypto betalingen nu pas echt relevant te worden. Elon Musk, de eigenaar van X, windt er geen doekjes om: hij is groot crypto fan, en dan vooral dogecoin (DOGE). Ook kocht hij in het verleden bitcoin (BTC) met zijn bedrijf Tesla en maakte hij betalingen met bitcoin mogelijk. De grote vraag is dus nu of Musk hetzelfde gaat doen met X.

Crypto als bitcoin en dogecoin naar X?

In anticipatie van een mogelijke crypto integratie, steeg de koers van dogecoin de afgelopen week al hard. Veel beleggers achten de kans namelijk groot dat als X crypto gaat integreren dit dogecoin zal worden. Enkele maanden geleden veranderde Musk al voor een dag het logo van Twitter in het honden-logo van dogecoin.

Vooralsnog is het allemaal speculatie. De crypto exchange Kraken speculeerde op X al over een potentiële bitcoin integratie. Het zou hoe dan ook de adoptie van crypto op een globale schaal ten goede komen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement