Erik Juffermans Erik Juffermans
26/07/2023 09:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2023 09:12

Dogecoin steelt de show en breekt records in slapende crypto markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin steelt de show en breekt records in slapende crypto markt

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte door zijn steunniveau heen en handelaren lijken zich vooralsnog gedeisd te houden. Maar er is een cryptomunt die momenteel de show steelt, en dat is dogecoin (DOGE). DOGE steeg de afgelopen twee weken met 25 procent en op dinsdag steeg de token zelfs binnen 24 uur met 10 procent. Daarmee boekt Dogecoin de grootste dagwinst in vier maanden tijd.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Elon Musk en Dogecoin

Dit sterke momentum van dogecoin is zeker geen toeval. Het lijkt alles te maken te hebben met de ‘rebranding’ van Twitter naar X. Elon Musk, eigenaar van X, heeft al vaak genoeg aangegeven groot fan te zijn van dogecoin. Handelaren voelen iets aankomen en speculeren dat Dogecoin hier wellicht iets mee te maken heeft.

“Terwijl crypto aan zijn zomer dutje begint die we vooraf zagen aankomen voor augustus, valt dogecoin wellicht het meeste op terwijl andere thema’s in crypto naar de achtergrond verdwijnen. Musk is bezig met zware promotie met zijn heruitvinding van Twitter.”

Aldus Markus Thielen van Matrixport aan CoindeskCrypto beleggers lijken dit ook te erkennen en investeren massaal in DOGE om op het momentum van Musk mee te liften. Opmerkelijk is dat niet alleen de koers van Dogecoin rap aan het stijgen is. Ook het open interest, de totale hoeveelheid aan openstaande futures en perpetual contracten, rijst de pan uit. Deze metriek heeft een bedrag van 500 miljoen dollar bereikt. Dit gebeurde voor het laatst op 19 april.

Wat doet de DOGE koers?

De combinatie van een hoog open interest en een sterke koersstijging geeft aan dat er veel geld richting dogecoin aan het vloeien is. Met de stijging van de afgelopen weken lijkt DOGE definitief een maandenlange neerwaartse trendlijn te hebben doorbroken.

Momenteel hangt de DOGE koers rond de 8 dollarcent. Een hertest van het niveau rond de 7 cent is zeker niet uitgesloten en zou zelfs een normale ontwikkeling zijn. De echte test wordt het psychologische niveau van 10 cent. Dit niveau is tevens een lokale top waar DOGE eerder werd afgewezen. Mocht Dogecoin het niveau van 10 cent met overtuiging heroveren, dan kunnen we pas echt spreken van een koersommekeer.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement