Erik Juffermans Erik Juffermans
26/07/2023 09:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/07/2023 09:12

Dogecoin steelt de show en breekt records in slapende crypto markt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin steelt de show en breekt records in slapende crypto markt

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte door zijn steunniveau heen en handelaren lijken zich vooralsnog gedeisd te houden. Maar er is een cryptomunt die momenteel de show steelt, en dat is dogecoin (DOGE). DOGE steeg de afgelopen twee weken met 25 procent en op dinsdag steeg de token zelfs binnen 24 uur met 10 procent. Daarmee boekt Dogecoin de grootste dagwinst in vier maanden tijd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Elon Musk en Dogecoin

Dit sterke momentum van dogecoin is zeker geen toeval. Het lijkt alles te maken te hebben met de ‘rebranding’ van Twitter naar X. Elon Musk, eigenaar van X, heeft al vaak genoeg aangegeven groot fan te zijn van dogecoin. Handelaren voelen iets aankomen en speculeren dat Dogecoin hier wellicht iets mee te maken heeft.

“Terwijl crypto aan zijn zomer dutje begint die we vooraf zagen aankomen voor augustus, valt dogecoin wellicht het meeste op terwijl andere thema’s in crypto naar de achtergrond verdwijnen. Musk is bezig met zware promotie met zijn heruitvinding van Twitter.”

Aldus Markus Thielen van Matrixport aan CoindeskCrypto beleggers lijken dit ook te erkennen en investeren massaal in DOGE om op het momentum van Musk mee te liften. Opmerkelijk is dat niet alleen de koers van Dogecoin rap aan het stijgen is. Ook het open interest, de totale hoeveelheid aan openstaande futures en perpetual contracten, rijst de pan uit. Deze metriek heeft een bedrag van 500 miljoen dollar bereikt. Dit gebeurde voor het laatst op 19 april.

Wat doet de DOGE koers?

De combinatie van een hoog open interest en een sterke koersstijging geeft aan dat er veel geld richting dogecoin aan het vloeien is. Met de stijging van de afgelopen weken lijkt DOGE definitief een maandenlange neerwaartse trendlijn te hebben doorbroken.

Momenteel hangt de DOGE koers rond de 8 dollarcent. Een hertest van het niveau rond de 7 cent is zeker niet uitgesloten en zou zelfs een normale ontwikkeling zijn. De echte test wordt het psychologische niveau van 10 cent. Dit niveau is tevens een lokale top waar DOGE eerder werd afgewezen. Mocht Dogecoin het niveau van 10 cent met overtuiging heroveren, dan kunnen we pas echt spreken van een koersommekeer.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie