Erik Juffermans Erik Juffermans
25/07/2023 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/07/2023 12:05

Dogecoin naar Twitter? Nieuwe aanwijzing ontdekt

Nieuws
Twitter X Elon Musk

Foto: ssi77/Shutterstock

Het social mediaplatform Twitter onderging afgelopen zondag een rebranding en heet nu ‘X’. Daarmee laait ook weer een ander gespreksonderwerp op: dogecoin (DOGE). Er ging begin dit jaar geruchten rond dat Musk betalingen met DOGE zou toevoegen op Twitter. Met de naamsverandering krijgt dit gerucht weer nieuw leven en inmiddels is zelfs een nieuwe aanwijzing gevonden die de integratie suggereert.

Wat maakt Solana zo bijzonder, en is de crypto een goede investering?

Cryptische aanwijzing voor DOGE op X

Op de accountpagina van Elon Musk op X, voorheen Twitter, staat namelijk nu ‘XÐ’. De X verwijst logischerwijs naar de nieuwe naam van het platform. De Ð met een streepje zou mogelijk naar Dogecoin kunnen verwijzen als we de speurneuzen moeten geloven.

Enkel de Ð op de accountpagina van Musk is natuurlijk geen onomstotelijk bewijs voor de integratie van dogecoin op het platform. Toch zou volgende de bekende investeerder en Twitteraar Raoul Pal de integratie van DOGE als betaalmiddel op X erg logisch zijn.

“Ik heb twee dingen gezegd toen Elon ‘X’ kocht: Elon kocht het voor de AI, en de vrijheid van meningsuiting is om het een objectief concept te geven. Hij heeft de AI nodig om de Optimus robot te trainen. Hij zal crypto gebruiken om internationale betalingen te doen aan content creators. Ik gok dat hij Dogecoin zal gebruiken.”

Aldus Pal. Volgens de investeerder kiest Musk mogelijk voor DOGE in plaats van een eigen token. Daarmee zou de miljardair namelijk wellicht de Amerikaanse effectenwetgeving kunnen omzeilen.

Dogecoin betalingen en Tesla?

Het blijft echter allemaal nog zeer speculatief of X dogecoin zal integreren, maar er is nog een andere aanwijzing. Voor dit verhaal moeten we een uitstapje maken naar Tesla.

In het verleden was het mogelijk om met bitcoin (BTC) voor een Tesla te betalen, maar inmiddels kan dat niet meer. Technische fanaten ontdekten echter een interessant stukje informatie in de code van de betalingspagina van de autofabrikant. Zij kwamen naast bitcoin ook dogecoin tegen in de code van de betalingspagina van Tesla.

Nar verluidt is bitcoin inmiddels niet meer te vinden in deze code, maar dogecoin nog wel. Toch is dat naturlijk alsnog geen concreet bewijs dat Musk DOGE gaat integreren, maar de aanwijzingen stapelen op.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie