Erik Juffermans Erik Juffermans
24/07/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2023 13:00

Twitter heet nu ‘X’, meme crypto’s als dogecoin stijgen hard

Nieuws
Twitter heet nu ‘X’, meme crypto's als dogecoin stijgen hard

Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

In de loop van afgelopen weekend kondigde Elon Musk het al aan: de rebranding van het social mediaplatform Twitter. Vervolgens veranderde Twitter (waarschijnlijk) voorgoed in X. Ook het iconische blauwe vogeltje moet eraan geloven.

Vanaf nu is het logo van Twitter, ik bedoel X, een X-symbool. De ‘rebranding’ van Twitter sijpelde ook door naar crypto land. Meerdere memetokens gerelateerd aan de letter ‘X’ zien grote interesse onder crypto beleggers.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Twitter (X) wil een super app worden

Musk speelde al langer met het idee van X. Zo startte hij zijn eigen X Corp., een overkoepelende corporatie. In april integreerde hij Twitter al in zijn X Corp.

Ook lanceerde hij zijn X.AI startup, een artificial intelligence (AI) bedrijf met als doel “het universum begrijpen.” Op zondag bevestigde de CEO van Twitter, Linda Yaccarino, de rebranding.

“X is de toekomstige staat van oneindige interactiviteit – gebaseerd op audio, video, berichten, betalingen/bankieren. [X] creert een globale marktplaats voor ideeen, goederen, diensten en mogelijkheden. Ondersteund door AI, zal X ons verbinden op manieren die we ons pas net beginnen voor te stellen.”

Aldus Yaccarino. Het klinkt als een zogenaamde super-app. Hoewel in het Westen deze apps nog niet zo populair zijn, zijn ze in China bijvoorbeeld niet uit de maatschappij weg te denken.

Neem bijvoorbeeld WeChat: de Chinese super app wordt voor werkelijk alles in het land gebruikt, van berichten tot het bestellen van eten of het boeken van een vakantie. Het lijkt erop dat X geïnspireerd is door dit idee en dat het ambieert een overkoepelende ‘super app’ te worden.

Meme crypto als dogecoin stijgen hard

Zoals gezegd heeft de rebranding van Twitter ook een effect in crypto land. Meerdere tokens met de naam X, of iets vergelijkbaars, zagen forse koersstijgingen. Een van deze X tokens steeg zelfs met meer dan 2.500 procent. Sommige van deze ‘projecten’ zijn al maanden inactief.

Het toont aan dat handelaren geen enkele fundamentele interesse hebben in de tokens. Ze zijn bereid alles wat met X te maken heeft te kopen in de hoop op snelle winst.

Daarnaast hebben we natuurlijk nog dogecoin (DOGE), de favoriet van Musk. De DOGE koers staat als een van de weinigen vandaag in het groen. Met een prijs van $0,077 staat DOGE 6,5% in de plus.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement