Erik Juffermans Erik Juffermans
24/07/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2023 13:00

Twitter heet nu ‘X’, meme crypto’s als dogecoin stijgen hard

Nieuws
Twitter heet nu ‘X’, meme crypto's als dogecoin stijgen hard

Foto: Koshiro K / Shutterstock.com

In de loop van afgelopen weekend kondigde Elon Musk het al aan: de rebranding van het social mediaplatform Twitter. Vervolgens veranderde Twitter (waarschijnlijk) voorgoed in X. Ook het iconische blauwe vogeltje moet eraan geloven.

Vanaf nu is het logo van Twitter, ik bedoel X, een X-symbool. De ‘rebranding’ van Twitter sijpelde ook door naar crypto land. Meerdere memetokens gerelateerd aan de letter ‘X’ zien grote interesse onder crypto beleggers.

Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld
Miljarden aan Bitcoin in Amerikaanse schatkist? Experts verdeeld

Twitter (X) wil een super app worden

Musk speelde al langer met het idee van X. Zo startte hij zijn eigen X Corp., een overkoepelende corporatie. In april integreerde hij Twitter al in zijn X Corp.

Ook lanceerde hij zijn X.AI startup, een artificial intelligence (AI) bedrijf met als doel “het universum begrijpen.” Op zondag bevestigde de CEO van Twitter, Linda Yaccarino, de rebranding.

“X is de toekomstige staat van oneindige interactiviteit – gebaseerd op audio, video, berichten, betalingen/bankieren. [X] creert een globale marktplaats voor ideeen, goederen, diensten en mogelijkheden. Ondersteund door AI, zal X ons verbinden op manieren die we ons pas net beginnen voor te stellen.”

Aldus Yaccarino. Het klinkt als een zogenaamde super-app. Hoewel in het Westen deze apps nog niet zo populair zijn, zijn ze in China bijvoorbeeld niet uit de maatschappij weg te denken.

Neem bijvoorbeeld WeChat: de Chinese super app wordt voor werkelijk alles in het land gebruikt, van berichten tot het bestellen van eten of het boeken van een vakantie. Het lijkt erop dat X geïnspireerd is door dit idee en dat het ambieert een overkoepelende ‘super app’ te worden.

Meme crypto als dogecoin stijgen hard

Zoals gezegd heeft de rebranding van Twitter ook een effect in crypto land. Meerdere tokens met de naam X, of iets vergelijkbaars, zagen forse koersstijgingen. Een van deze X tokens steeg zelfs met meer dan 2.500 procent. Sommige van deze ‘projecten’ zijn al maanden inactief.

Het toont aan dat handelaren geen enkele fundamentele interesse hebben in de tokens. Ze zijn bereid alles wat met X te maken heeft te kopen in de hoop op snelle winst.

Daarnaast hebben we natuurlijk nog dogecoin (DOGE), de favoriet van Musk. De DOGE koers staat als een van de weinigen vandaag in het groen. Met een prijs van $0,077 staat DOGE 6,5% in de plus.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Nog drie dagen tot strenge cryptowet: wat gaat er gebeuren?
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie
crypto-insiders-icon