Kevin Schijven Kevin Schijven
16/02/2021 14:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/02/2021 14:09

Uniswap is eerste DEX dat $100 miljard aan transacties heeft verwerkt, DeFi blijft hard groeien

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Uniswap is eerste DEX dat $100 miljard aan transacties heeft verwerkt, DeFi blijft hard groeien

Foto: Morrowind/Shutterstock

Uniswap (UNI) heeft een cumulatief handelsvolume van meer dan $100 miljard bereikt. Dat kondigt Hayden Adams, de CEO van Uniswap, op 15 februari aan. Hij baseert dit op gegevens van onderzoeksbedrijf Dune Analytics:


Uniswap is een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange, of DEX, dat draait op de blockchain van Ethereum (ETH). Traders kunnen hun Ethereum tokens, of ERC-20 tokens, met elkaar ruilen via het platform, ook bekend als ‘token swaps.’
Het open-source handelsplatform lanceerde eigenlijk al in november 2018, maar begon pas echt populair te worden afgelopen zomer, toen de decentralized finance (DeFi) markt explodeerde met de lancering van Compound (COMP). Inmiddels zit volgens DeFi Pulse al meer dan $40 miljard aan crypto vergrendeld in DeFi projecten.
Uniswap is de eerste DEX die $100 miljard aan transacties heeft verwerkt. De populariteit van de DeFi-markt gaat echter gepaard met enorme transactiekosten. Ethereum wordt steeds drukker en doordat het netwerk momenteel maar 15 transacties per seconde (TPS) aan kan, veroorzaakt DeFi veel congestie op het netwerk en schieten de transactiekosten omhoog.
De markt kijkt dan ook met smacht uit naar oplossingen voor dit probleem. Ethereum 2.0 wil dit oplossen met de invoering van ‘sharding.’ Dat is het opsplitsen van de blockchain in meerdere chains zodat deze transacties tegelijkertijd en los van elkaar kunnen verwerken. Eerder nog zou Ethereum Improvement Proposal 1559, of EIP-1559, een oplossing kunnen zijn.
Gisteren kwam naar buiten dat Venus Protocol (VXS), een concurrent van Uniswap, maar dan op de Binance Smart Chain (BSC) met een enorme inhaalrace bezig is en in de afgelopen 7 dagen alleen al $24 miljard aan transacties heeft verwerkt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement