Kevin Schijven Kevin Schijven
12/05/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2021 11:15

Uniswap (UNI) haalt Bitcoin (BTC) in qua dagelijkse inkomsten, wat betekent dit?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Uniswap (UNI) haalt Bitcoin (BTC) in qua dagelijkse inkomsten, wat betekent dit

Foto: Morrowind/Shutterstock

De daily fee generation op Uniswap (UNI) is nu al twee dagen op rij hoger dan op Bitcoin (BTC). Dat meldt Uniswap oprichter Hayden Adams op 12 mei.

Adams citeert cijfers van CryptoFees, een website die de dagelijkse vergoedingen vergelijkt die door de grootste blockchain-netwerken worden gegenereerd. Op het moment van schrijven toont de website dat Uniswap de afgelopen 24 uur $7,1 miljoen aan vergoedingen heeft gegenereerd, vergeleken met $4,6 miljoen van Bitcoin.

Critici vragen zich echter af hoe dit een goede ontwikkeling is. Zijn de hoge kosten niet juist een probleem op Ethereum (ETH)? Adams wijst erop dat het hier om zogenaamde swapping fee’s gaat en die gaan naar de liquidity providers (LP’s). Dit gaat dus niet om de transactiekosten op Ethereum, die gaan naar de miners, en zijn momenteel zelfs veel meer dan op Bitcoin.

Adams pleit dan ook voor een snelle oplossing. Hij zegt dat zogeheten layer-2 oplossingen zoals Optimism snel nodig zijn voor Ethereum. Uniswap gebruikers hadden gisteren al $42 miljoen aan kosten uitgegeven en dat is vijf keer meer dan op Bitcoin:

Onlangs lanceerde Uniswap v3, maar gebruikers melden dat kosten nog hoger lijken te zijn. Er wordt dan ook met smacht uitgekeken naar de lancering van Optimism. In gerelateerd nieuws meldt Adams dat Ethereum oprichter Vitalik Buterin voorstelt om van UNI een zogenaamde oracle token te maken voor de decentralized finance (DeFi) markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie