Timo Bult Timo Bult
14/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2019 10:45

VeChain Foundation gehackt, hacker maakt 1,1 miljard VET buit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain Foundation gehackt, hacker maakt 1,1 miljard VET buit

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

De buyback-wallet van het blockchain-project VeChain is gehackt. Een hacker wist ongeveer 1,1 miljard VET-tokens uit de wallet te halen, wat een waarde van ongeveer $6,5 miljoen heeft. Het zou om een inside job gaan, aldus de VeChain Foundation in een aankondiging.
In de aankondiging schrijft VeChain, een crypto-project dat zich richt op het efficiënter maken van supply chains, dat het onderzoek heeft gedaan dat tot een waarschijnlijke theorie heeft geleid:

We hebben een onderzoek ingesteld naar elk feit rond het adres om het motief, de methode en de gegevensstroom achter deze kwaadaardige daad te bepalen. We hebben de mogelijkheden voldoende beperkt om tot een zeer waarschijnlijke theorie te leiden.

Het project voegt hieraan toe:

De breuk in de beveiliging was waarschijnlijk te wijten aan wangedrag van een van de teamleden binnen ons financiële team, die het buyback-account heeft aangemaakt zonder de door de Foundation goedgekeurde standaardprocedure grondig te gehoorzamen, en ons auditteam heeft dit wangedrag niet opgepakt vanwege een menselijke fout.

VeChain meldt dat het alle cryptocurrency-exchanges heeft ingelicht over de situatie. Het adviseert de exchanges alle tegoeden die vanuit het adres van de hacker naar exchanges worden verstuurd te bevriezen.
VeChain monitort actief te transacties die vanuit het adres 0xD802A148f38aBa4759879c33E8d04deb00cFB92b worden verstuurd. Zodoende hoopt het de impact van de situatie te kunnen minimaliseren. Alle transacties die vanuit dit adres voortvloeien worden aangemerkt als verdacht in de hoop dat de hacker de kans niet krijgt om de VET om te zetten in fiat of andere cryptocurrencies.


De Foundation benadrukt dat de hack “op geen enkele manier verband houdt met de effectiviteit van de daadwerkelijke standaardprocedure of de hardware wallet-oplossingen van VeChain.”
Eind november werd de Zuid-Koreaanse exchange UpBit nog gehackt. Toen wisten hackers ruim 342.000 ether (ETH) buit te maken.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie