VeChain Foundation gehackt, hacker maakt 1,1 miljard VET buit

De buyback-wallet van het blockchain-project VeChain is gehackt. Een hacker wist ongeveer 1,1 miljard VET-tokens uit de wallet te halen, wat een waarde van ongeveer $6,5 miljoen heeft. Het zou om een inside job gaan, aldus de VeChain Foundation in een aankondiging.

In de aankondiging schrijft VeChain, een crypto-project dat zich richt op het efficiënter maken van supply chains, dat het onderzoek heeft gedaan dat tot een waarschijnlijke theorie heeft geleid:

We hebben een onderzoek ingesteld naar elk feit rond het adres om het motief, de methode en de gegevensstroom achter deze kwaadaardige daad te bepalen. We hebben de mogelijkheden voldoende beperkt om tot een zeer waarschijnlijke theorie te leiden.

Het project voegt hieraan toe:

De breuk in de beveiliging was waarschijnlijk te wijten aan wangedrag van een van de teamleden binnen ons financiële team, die het buyback-account heeft aangemaakt zonder de door de Foundation goedgekeurde standaardprocedure grondig te gehoorzamen, en ons auditteam heeft dit wangedrag niet opgepakt vanwege een menselijke fout.

VeChain meldt dat het alle cryptocurrency-exchanges heeft ingelicht over de situatie. Het adviseert de exchanges alle tegoeden die vanuit het adres van de hacker naar exchanges worden verstuurd te bevriezen.

VeChain monitort actief te transacties die vanuit het adres 0xD802A148f38aBa4759879c33E8d04deb00cFB92b worden verstuurd. Zodoende hoopt het de impact van de situatie te kunnen minimaliseren. Alle transacties die vanuit dit adres voortvloeien worden aangemerkt als verdacht in de hoop dat de hacker de kans niet krijgt om de VET om te zetten in fiat of andere cryptocurrencies.

De Foundation benadrukt dat de hack “op geen enkele manier verband houdt met de effectiviteit van de daadwerkelijke standaardprocedure of de hardware wallet-oplossingen van VeChain.”

Eind november werd de Zuid-Koreaanse exchange UpBit nog gehackt. Toen wisten hackers ruim 342.000 ether (ETH) buit te maken.

Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€41.270,90 Kopen
1
Litebit
€41.742,80 Kopen
2
Bitcoinmeester
€41.765,30 Kopen
3
SATOS
€42.020,90 Kopen
Meer nieuws

MicroStrategy koopt 90.000 bitcoins (BTC), welke bedrijven bezitten nog meer BTC?

MicroStrategy heeft zijn volgende bitcoin (BTC) aankoop van meer dan een miljard dollar voltooid! Het bedrijf kondigde de afgelopen dagen al aan een flink...

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...