Timo Bult Timo Bult
27/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2019 15:45

Zuid-Koreaanse exchange Upbit doelwit van hack, 342.000 ether (ETH) gestolen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zuid-Koreaanse exchange Upbit doelwit van hack, 342.000 ether (ETH) gestolen

De grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Upbit, dat onderdeel is van de tech-gigant Kakao, is gehackt. Het zou gaan om zo’n 342.000 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $50 miljoen. Dit bevestigt de exchange in een verklaring op 27 november.
De CEO van de exchange, Lee Seok-woo schrijft in de verklaring dat de ether uit de hot wallet van Upbit werd gestolen. Hij schrijft:

Om 13:06 uur op 27 november 2019 werd 342.000 ETH (ongeveer 58 miljard won) overgedragen van de Upbeat Ethereum Hot Wallet naar een onbekende wallet.
Het onbekend wallet-adres is 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029.

Ook Whale Alert, een Twitter-account dat grote opvallende transacties monitort, deed melding van de transactie:


De CEO verontschuldigt zich tegenover de gebruikers van het handelsplatform voor het “ongemak” dat dit veroorzaakt. De exchange zal de gestolen ether volledig dekken met eigen kapitaal. Daarnaast heeft het alle andere cryptocurrency in zijn hot wallets naar cold wallets verplaatst.
Voor nu is het opnemen en storten van tegoeden niet mogelijk. Over minimaal twee weken zal dit weer mogelijk zijn. Andere grote transacties die zijn waargenomen vanuit Upbit hebben overigens niets te maken met de hack. Deze zijn het gevolg van de verplaatsing van cryptocurrency naar cold wallets, bevestigt Lee Seok-woo.
Eerder dit jaar in mei was Upbit ook al het doelwit van hackers. Een Noord-Koreaanse hacker stuurde Upbit een phishing e-mail waarin de hacker vroeg naar de uitbetaling van een zogenaamde sweepstake (loterij). Verder bevatte de e-mail een bestand met daarin schadelijke code. Deze zou vervolgens data als private keys en login-gegevens naar de hackers versturen zodat ze toegang zouden hebben tot de geïnfecteerde computer van buitenaf.
De Verenigde Naties stelden daarnaast in augustus vast dat Noord-Koreaanse hackers ruim $2 miljard aan cryptocurrency hebben gestolen van exchanges. Of de recente hack ook het werk is van Noord-Koreaanse hackers is op dit moment nog niet duidelijk.
Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie