Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Zuid-Koreaanse exchange Upbit doelwit van hack, 342.000 ether (ETH) gestolen

De grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Upbit, dat onderdeel is van de tech-gigant Kakao, is gehackt. Het zou gaan om zo’n 342.000 ether (ETH) ter waarde van ongeveer $50 miljoen. Dit bevestigt de exchange in een verklaring op 27 november.

De CEO van de exchange, Lee Seok-woo schrijft in de verklaring dat de ether uit de hot wallet van Upbit werd gestolen. Hij schrijft:

Om 13:06 uur op 27 november 2019 werd 342.000 ETH (ongeveer 58 miljard won) overgedragen van de Upbeat Ethereum Hot Wallet naar een onbekende wallet.
Het onbekend wallet-adres is 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029.

- Advertentie -

Ook Whale Alert, een Twitter-account dat grote opvallende transacties monitort, deed melding van de transactie:

De CEO verontschuldigt zich tegenover de gebruikers van het handelsplatform voor het “ongemak” dat dit veroorzaakt. De exchange zal de gestolen ether volledig dekken met eigen kapitaal. Daarnaast heeft het alle andere cryptocurrency in zijn hot wallets naar cold wallets verplaatst.

Voor nu is het opnemen en storten van tegoeden niet mogelijk. Over minimaal twee weken zal dit weer mogelijk zijn. Andere grote transacties die zijn waargenomen vanuit Upbit hebben overigens niets te maken met de hack. Deze zijn het gevolg van de verplaatsing van cryptocurrency naar cold wallets, bevestigt Lee Seok-woo.

Eerder dit jaar in mei was Upbit ook al het doelwit van hackers. Een Noord-Koreaanse hacker stuurde Upbit een phishing e-mail waarin de hacker vroeg naar de uitbetaling van een zogenaamde sweepstake (loterij). Verder bevatte de e-mail een bestand met daarin schadelijke code. Deze zou vervolgens data als private keys en login-gegevens naar de hackers versturen zodat ze toegang zouden hebben tot de geïnfecteerde computer van buitenaf.

De Verenigde Naties stelden daarnaast in augustus vast dat Noord-Koreaanse hackers ruim $2 miljard aan cryptocurrency hebben gestolen van exchanges. Of de recente hack ook het werk is van Noord-Koreaanse hackers is op dit moment nog niet duidelijk.

Waar onze analist David van Ineveld de afgelopen weken nog aangaf niet veel interesse te hebben in het openen van bitcoin long-posities, hij vooral heel voorzichtig was en wachtte op een confirmerende move, heeft hij op dit moment wel interesse. Lees gauw verder in zijn gloednieuwe bitcoin (BTC) koersanalyse! 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.243,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.306,60 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.307,07 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.309,75 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.348,71 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.348,71 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.243,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.306,60 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.307,07 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.309,75 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De laatste halte voor vertrek

Ja, de monologen over hoe we ervoor staan kunnen jullie waarschijnlijk wel dromen. Daarom gaan we maar gelijk aan de slag met de grafieken!...