Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Noord-Korea steelt $2 miljard aan cryptocurrencies uit exchanges

Noord-Korea heeft $2 miljard aan cryptocurrencies gestolen uit cryptocurrency exchanges met cyberaanvallen. Dat blijkt een rapport van de Verenigde Naties (VN) dat Reuters in handen heeft.

Volgens het rapport wordt het gestolen geld voornamelijk gebruikt voor het Noord-Koreaanse wapenprogramma. Verder meldt het rapport dat de cyberaanvallen van Noord-Korea steeds geavanceerder worden en wijdverbreid zijn.

- Advertentie -

De meeste hackers zouden werken voor het Reconnaissance General Bureau, een Noord-Koreaanse militaire inlichtingenbureau. Er zouden minstens 35 gevallen van cyberaanvallen, verspreid over 17 landen gerapporteerd zijn.

De VN zegt in het rapport dat Noord-Korea cryptocurrency exchanges aanvalt omdat het gebrek aan regulatie en toezicht het moeilijker maakt het gestolen geld te traceren in vergelijking met de traditionele banksector.

Eind mei was de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Upbit vermoedelijk slachtoffer van Noord-Koreaanse hackers. De hackers zouden met behulp van phishing scam binnen zijn gedrongen. Tevens is er dit jaar geld van cryptocurrency exchanges als Binance, Bitpoint, Bithumb en Cryptopia gestolen.

Heb je gisteren de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.991,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.863,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.943,46 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.946,78 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.991,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.863,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.943,46 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.946,78 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...