Kevin Schijven Kevin Schijven
06/08/2019 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2019 15:05

Noord-Korea steelt $2 miljard aan cryptocurrencies uit exchanges

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
noord-korea_steelt_2_twee_miljard_dollar_aan_cryptocurrencies_uit_exchanges

Foto: Caminhos me Levem/Shutterstock

Noord-Korea heeft $2 miljard aan cryptocurrencies gestolen uit cryptocurrency exchanges met cyberaanvallen. Dat blijkt een rapport van de Verenigde Naties (VN) dat Reuters in handen heeft.
Volgens het rapport wordt het gestolen geld voornamelijk gebruikt voor het Noord-Koreaanse wapenprogramma. Verder meldt het rapport dat de cyberaanvallen van Noord-Korea steeds geavanceerder worden en wijdverbreid zijn.
De meeste hackers zouden werken voor het Reconnaissance General Bureau, een Noord-Koreaanse militaire inlichtingenbureau. Er zouden minstens 35 gevallen van cyberaanvallen, verspreid over 17 landen gerapporteerd zijn.
De VN zegt in het rapport dat Noord-Korea cryptocurrency exchanges aanvalt omdat het gebrek aan regulatie en toezicht het moeilijker maakt het gestolen geld te traceren in vergelijking met de traditionele banksector.
Eind mei was de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Upbit vermoedelijk slachtoffer van Noord-Koreaanse hackers. De hackers zouden met behulp van phishing scam binnen zijn gedrongen. Tevens is er dit jaar geld van cryptocurrency exchanges als Binance, Bitpoint, Bithumb en Cryptopia gestolen.
Heb je gisteren de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie