Home Nieuws Wallets en Exchanges Binance getroffen door hack, ruim 7.000 bitcoins (BTC) gestolen

Binance getroffen door hack, ruim 7.000 bitcoins (BTC) gestolen

- Advertentie -

Een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges, Binance, is gehackt. Hackers zouden voor miljoenen aan bitcoin (BTC) hebben gestolen. Dit meldt de exchange in een officiële aankondiging die op 7 mei werd gepubliceerd.

Hackers zouden zo’n 7.000 bitcoins ter waarde van ongeveer $40 miljoen buit hebben gemaakt. In de aankondiging schrijft Binance:

Hackers wisten een groot aantal gebruikers-API-sleutels, 2FA-codes en mogelijk andere informatie te verkrijgen. De hackers gebruikten verschillende technieken, waaronder phishing, virussen en andere aanvallen. We zijn nog steeds bezig met het onderzoek naar alle mogelijke gebruikte methoden.

De hackers zijn naar verluidt zeer geduldig te werk gegaan. Zodra ze toegang tot een account hadden, sloegen ze niet direct toe. Ze wachtten totdat ze toegang tot een groot aantal accounts hadden, om vervolgens een grote slag te kunnen slaan.

Tijdens een livestream op Twitter vlak na de aankondiging ging de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), in op vragen van gebruikers. In de livestream stelde CZ dat het team overwoog om een zogenaamde rollback te initiëren. Dit houdt in dat de transacties die de hackers hebben gemaakt worden teruggedraaid op het Bitcoin-netwerk.

Echter zou Binance daarvoor de steun van tenminste 51% van de miners nodig hebben. In een tweet na afloop van de livestream meldde CZ dat het team afzag van een dergelijke procedure.

De CEO meldde verder dat Binance het verlies van $40 miljoen op kan vangen, maar dat het “nog steeds heel veel pijn doet.” Binance zou de klap op kunnen vangen dankzij het SAFU-fonds, een speciaal fonds dat Binance in juli 2018 oprichtte. Sinds de oprichting van het fonds stort Binance 10% van alle transactiekosten in het SAFU-fonds zodat het klappen als gevolg van hacks of andere situaties beter op kan vangen. Het is niet duidelijk hoeveel er precies in het fonds zit, maar volgens CZ is het genoeg om deze klap op te kunnen vangen.

Gebruikers worden nu aangeraden om hun account te updaten. In de livestream adviseert CZ:

Gebruikers moeten 2FA uitschakelen en opnieuw inschakelen … Hun API-instellingen opnieuw instellen nieuwe wachtwoorden aanmaken.

Binance zegt een week nodig te hebben om zeker te kunnen zijn dat de exchange weer veilig is. Tijdens deze periode zullen stortingen en opnames niet mogelijk zijn.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...