Timo Bult Timo Bult
31/03/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2019 05:00

Bithumb gehackt voor ten minste $13 miljoen, mogelijk inside job

Nieuws
bithumb_gehackt_voor_ten_minste_13_miljoen_dollar_mogelijk_inside_job

Bithumb, een grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange, is naar verluidt gehackt. Daarbij zouden miljoenen aan EOS verloren zijn gegaan. Op dit moment kunnen klanten geen crypto storten of opnemen.
In een verklaring schrijft de exchange dat rond 14.00 uur Nederlandse tijd een aantal opvallende transacties plaatsvonden. Het monitorsysteem van de exchange merkte de transacties op waarna het team direct handelde.
Tijdens de hack zouden zo’n 3,07 miljoen EOS verloren zijn gegaan, wat een waarde heeft van $13 miljoen. Op dit moment kunnen klanten niet bij hun cryptocurrency. Bithumb schrijft in de verklaring dat alle cryptocurrency van klanten echter veilig zijn:

Alle verloren cryptocurrency was eigendom van het bedrijf en alle activa van onze klanten zijn veilig opgeslagen in onze cold wallet.

Er doen daarnaast geruchten de ronde dat er zo’n 20 miljoen aan XRP verloren is gegaan. Dat zou neerkomen op zo’n $6,2 miljoen. Het blijft echter onduidelijk hoeveel er precies verloren is gegaan. Wel zou Bithumb op een zeker moment getweet hebben dat er zo’n $30 miljoen aan cryptocurrency werd gestolen tijdens de hack. Deze tweet is echter weer verwijderd.
De exchange zei daarnaast te denken dat de hack het werk is van een insider. Bithumb vond namelijk geen sporen van een breuk in de beveiliging door een externe partij. De exchange heeft alle relevante toezichthouders in het land en de grootste cryptocurrency exchanges ingelicht over het voorval:

We werken met de grootste exchanges en autoriteiten samen en verwachten de verloren cryptocurrency terug te vinden.

In dezelfde verklaring verontschuldigt de exchange zich voor het feit dat de beveiliging eigenlijk alleen maar gefocust was op externe aanvallen. Het zou niet genoeg aandacht hebben besteed aan de mogelijkheid voor een aanval door een insider. De komende uren zal meer duidelijk worden over wanneer klanten weer gebruik kunnen maken van de exchange en wat de precieze schade is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie