Timo Bult Timo Bult
31/03/2019 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2019 05:00

Bithumb gehackt voor ten minste $13 miljoen, mogelijk inside job

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
bithumb_gehackt_voor_ten_minste_13_miljoen_dollar_mogelijk_inside_job

Bithumb, een grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange, is naar verluidt gehackt. Daarbij zouden miljoenen aan EOS verloren zijn gegaan. Op dit moment kunnen klanten geen crypto storten of opnemen.
In een verklaring schrijft de exchange dat rond 14.00 uur Nederlandse tijd een aantal opvallende transacties plaatsvonden. Het monitorsysteem van de exchange merkte de transacties op waarna het team direct handelde.
Tijdens de hack zouden zo’n 3,07 miljoen EOS verloren zijn gegaan, wat een waarde heeft van $13 miljoen. Op dit moment kunnen klanten niet bij hun cryptocurrency. Bithumb schrijft in de verklaring dat alle cryptocurrency van klanten echter veilig zijn:

Alle verloren cryptocurrency was eigendom van het bedrijf en alle activa van onze klanten zijn veilig opgeslagen in onze cold wallet.

Er doen daarnaast geruchten de ronde dat er zo’n 20 miljoen aan XRP verloren is gegaan. Dat zou neerkomen op zo’n $6,2 miljoen. Het blijft echter onduidelijk hoeveel er precies verloren is gegaan. Wel zou Bithumb op een zeker moment getweet hebben dat er zo’n $30 miljoen aan cryptocurrency werd gestolen tijdens de hack. Deze tweet is echter weer verwijderd.
De exchange zei daarnaast te denken dat de hack het werk is van een insider. Bithumb vond namelijk geen sporen van een breuk in de beveiliging door een externe partij. De exchange heeft alle relevante toezichthouders in het land en de grootste cryptocurrency exchanges ingelicht over het voorval:

We werken met de grootste exchanges en autoriteiten samen en verwachten de verloren cryptocurrency terug te vinden.

In dezelfde verklaring verontschuldigt de exchange zich voor het feit dat de beveiliging eigenlijk alleen maar gefocust was op externe aanvallen. Het zou niet genoeg aandacht hebben besteed aan de mogelijkheid voor een aanval door een insider. De komende uren zal meer duidelijk worden over wanneer klanten weer gebruik kunnen maken van de exchange en wat de precieze schade is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie