Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Cryptocurrency-exchange Cryptopia sluit de deuren na hack

Het is einde verhaal voor de Nieuw Zeelandse cryptocurrency exchange Cryptopia. De exchange, die een half jaar geleden werd getroffen door een hack, kondigt aan dat het twee curatoren heeft aangesteld om het bedrijf te liquideren.

- Advertentie -

In januari van dit jaar werd duidelijk dat Cryptopia het slachtoffer was geworden van een hack. Daarbij ging voor ruim $15 miljoen aan cryptocurrencies verloren. Ongeveer 10 dagen na het eerste bericht over de hack bleek de aanval nog steeds aan de gang te zijn.

Uiteindelijk werd het platform voor meerdere weken gesloten om de beveiliging weer op orde te kunnen brengen. Echter liep de exchange tegen veel problemen aan waardoor het steeds aannemelijker werd dat de exchange het niet zou gaan redden.

Zo duurde het heel erg lang voordat Cryptopia weer volledig draaide. Daarnaast duurde het bijna drie maanden voordat gebruikers weer grotere cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) in hun account konden storten of op konden nemen.

En nu is het einde verhaal voor Cryptopia. De twee curatoren, David Ruscoe en Russell Moore, zullen de taak om het bedrijf te liquideren op zich nemen. Zij geven in een reactie aan dat het “eerder maanden dan weken” zal gaan duren voordat de hele zaak is afgehandeld. Verder zei Ruscoe:

We realiseren ons dat de klanten van Cryptopia deze kwestie zo snel mogelijk opgelost zien worden. We zullen een grondig onderzoek uitvoeren, samen met verschillende belanghebbenden, waaronder management en aandeelhouders, om de oplossing te vinden die in het beste belang zijn van klanten en belanghebbenden.

Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op het nieuws. Zo schrijft Crypto_Life in een reactie op de aankondiging:

Jullie zouden de wallets moeten openen zodat de cryptocurrencies die niet gestolen zijn, opgenomen kunnen worden door hun eigenaren.

Hoe lang het proces precies zal duren is vooralsnog onbekend. Of mensen hun cryptocurrency ooit nog terug zullen gaan zien is ook nog maar sterk de vraag.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.060,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.096,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.115,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.151,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.266,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.060,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.096,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.115,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.151,00 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.266,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...