Timo Bult Timo Bult
16/05/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2019 06:00

Cryptocurrency-exchange Cryptopia sluit de deuren na hack

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptocurrency-exchange Cryptopia sluit de deuren na hack

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Het is einde verhaal voor de Nieuw Zeelandse cryptocurrency exchange Cryptopia. De exchange, die een half jaar geleden werd getroffen door een hack, kondigt aan dat het twee curatoren heeft aangesteld om het bedrijf te liquideren.


In januari van dit jaar werd duidelijk dat Cryptopia het slachtoffer was geworden van een hack. Daarbij ging voor ruim $15 miljoen aan cryptocurrencies verloren. Ongeveer 10 dagen na het eerste bericht over de hack bleek de aanval nog steeds aan de gang te zijn.
Uiteindelijk werd het platform voor meerdere weken gesloten om de beveiliging weer op orde te kunnen brengen. Echter liep de exchange tegen veel problemen aan waardoor het steeds aannemelijker werd dat de exchange het niet zou gaan redden.
Zo duurde het heel erg lang voordat Cryptopia weer volledig draaide. Daarnaast duurde het bijna drie maanden voordat gebruikers weer grotere cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) in hun account konden storten of op konden nemen.
En nu is het einde verhaal voor Cryptopia. De twee curatoren, David Ruscoe en Russell Moore, zullen de taak om het bedrijf te liquideren op zich nemen. Zij geven in een reactie aan dat het “eerder maanden dan weken” zal gaan duren voordat de hele zaak is afgehandeld. Verder zei Ruscoe:

We realiseren ons dat de klanten van Cryptopia deze kwestie zo snel mogelijk opgelost zien worden. We zullen een grondig onderzoek uitvoeren, samen met verschillende belanghebbenden, waaronder management en aandeelhouders, om de oplossing te vinden die in het beste belang zijn van klanten en belanghebbenden.

Op Twitter wordt verontwaardigd gereageerd op het nieuws. Zo schrijft Crypto_Life in een reactie op de aankondiging:

Jullie zouden de wallets moeten openen zodat de cryptocurrencies die niet gestolen zijn, opgenomen kunnen worden door hun eigenaren.

Hoe lang het proces precies zal duren is vooralsnog onbekend. Of mensen hun cryptocurrency ooit nog terug zullen gaan zien is ook nog maar sterk de vraag.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie