Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Hack cryptocurrency exchange Cryptopia nog steeds aan de gang

Het in Nieuw Zeeland gevestigde Cryptopia werd twee weken geleden getroffen door een hack. Sindsdien is de cryptocurrency exchange in “ongepland onderhoud”, maar de hack lijkt nog steeds niet te zijn afgewend.

Op 15 januari staakte Cryptopia alle diensten en sloot het haar platform als gevolg van een mogelijke hack. Daarbij zouden “aanzienlijke hoeveelheden” cryptocurrency verloren zijn gegaan. In eerste instantie werden vooral de wallets van de exchange zelf getroffen, waaruit grote hoeveelheden Ethereum werden weggesluisd.

- Advertentie -

Maar uit een rapport van Elementus blijkt dat er in totaal al zo’n $16 miljoen aan Ethereum en andere ERC20 tokens zijn gestolen. Openbare informatie over de Ethereum-blockchain laat daarnaast zien dat de hack inderdaad eerst de twee hoofd-wallets van de beurs trof, maar dat nu meer dan 17.000 andere wallets zijn getroffen door de hack.

5.000 van die wallets zijn volledig leeggehaald. Alle crypto werd weggesluisd naar dit wallet-adres. Het adres is uit voorzorg gemarkeerd als verdacht, en er wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met het doen van zaken met deze wallet.

Eerder werd gedacht dat de hack al was afgelopen, maar uit de gegevens blijkt dus dat de hack in principe nog steeds aan de gang is. Iemand op Twitter schreef:

De aard van de hack is dat de aanvaller de ETH-private key heeft gestolen en de kopie van Cryptopia heeft verwijderd. Nog Steeds dezelfde hack dus.

Het blijft onduidelijk wat de schade van de hack precies is. Maar op dit moment is de hack nog steeds bezig, en is Cryptopia volledig gesloten. Hoe lang het precies gaat duren is ook onduidelijk. Gelukkig zullen niet alle gestolen crypto verloren gaan, aangezien Binance al heeft aangegeven verdachte tegoeden die bij haar platform binnenkomen te zullen bevriezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.006,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.049,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.070,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.092,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.213,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.006,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.049,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.070,40 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.092,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.213,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...