Rico Engelbarts
17/01/2019 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2019 14:00

Cryptocurrency exchange Cryptopia gehackt, Binance bevriest tegoeden

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
cryptocurrency_exchange_cryptopia_gehackt_binance_bevriest_tegoeden

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Op 15 januari werd de Nieuw-Zeelandse cryptocurrency exchange Cryptopia gehackt. Een deel van de gestolen cryptocurrency werd uiteindelijk doorgesluisd naar Binance, die besloot om deze tegoeden te bevriezen.
De omvang van de hack is nog niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat ongeveer 19.390 ETH vanuit de wallet van Cryptopia werd weggesluisd, dat ongeveer $2,5 miljoen waard is. Op de Twitter-pagina van de exchange schreef het team:

Gisteren, 14 januari 2019, ontdekte de Cryptopia Exchange een inbreuk op de beveiliging, wat aanzienlijke verliezen tot gevolg had. Eenmaal geïdentificeerd door ons personeel, werd de exchange in onderhoud geplaatst om de volledige schade te bepalen.

Nu blijkt dus ook dat meerdere andere altcoins zijn gestolen, waarvan een deel bij Binance terecht is gekomen. Het gaat om crypto’s zoals OmiseGo, de KyberNetwork coin en EnjinCoin. De totale waarde van de crypto die bij Binance terecht zijn gekomen is ongeveer $30.000.
De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft de berichtgeving bevestigd en meldde daarnaast dat de exchange de tegoeden heeft bevroren. Changpeng schreef op Twitter:

Net gecheckt, we konden we een deel van de crypto bevriezen. Ik begrijp niet waarom de hackers naar Binance blijven sturen. Social media zullen het vrij snel melden en we zullen het hoe dan ook bevriezen. Het is een risicovolle actie van hen.


Sommige Twitteraars reageerden verontwaardigd op de tweet, omdat Binance de bevriezingsactie baseert op berichtgeving van sociale media, en niet van haar eigen surveillance team. Changpeng reageerde door te zeggen dat het team niet alle transacties kan herkennen, ondanks zeer zorgvuldige blockchain-analyses.
https://twitter.com/Crypto_Bitlord/status/1085515544172814336
Wat de volledige omvang van de Cryptopia-hack is, is op dit moment nog onbekend. Wel is duidelijk dat Binance en deel van de schade heeft kunnen voorkomen door de tegoeden te bevriezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie