Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Cryptocurrency exchange Cryptopia gehackt, Binance bevriest tegoeden

Op 15 januari werd de Nieuw-Zeelandse cryptocurrency exchange Cryptopia gehackt. Een deel van de gestolen cryptocurrency werd uiteindelijk doorgesluisd naar Binance, die besloot om deze tegoeden te bevriezen.

De omvang van de hack is nog niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat ongeveer 19.390 ETH vanuit de wallet van Cryptopia werd weggesluisd, dat ongeveer $2,5 miljoen waard is. Op de Twitter-pagina van de exchange schreef het team:

Gisteren, 14 januari 2019, ontdekte de Cryptopia Exchange een inbreuk op de beveiliging, wat aanzienlijke verliezen tot gevolg had. Eenmaal geïdentificeerd door ons personeel, werd de exchange in onderhoud geplaatst om de volledige schade te bepalen.

- Advertentie -

Nu blijkt dus ook dat meerdere andere altcoins zijn gestolen, waarvan een deel bij Binance terecht is gekomen. Het gaat om crypto’s zoals OmiseGo, de KyberNetwork coin en EnjinCoin. De totale waarde van de crypto die bij Binance terecht zijn gekomen is ongeveer $30.000.

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, heeft de berichtgeving bevestigd en meldde daarnaast dat de exchange de tegoeden heeft bevroren. Changpeng schreef op Twitter:

Net gecheckt, we konden we een deel van de crypto bevriezen. Ik begrijp niet waarom de hackers naar Binance blijven sturen. Social media zullen het vrij snel melden en we zullen het hoe dan ook bevriezen. Het is een risicovolle actie van hen.

Sommige Twitteraars reageerden verontwaardigd op de tweet, omdat Binance de bevriezingsactie baseert op berichtgeving van sociale media, en niet van haar eigen surveillance team. Changpeng reageerde door te zeggen dat het team niet alle transacties kan herkennen, ondanks zeer zorgvuldige blockchain-analyses.

Wat de volledige omvang van de Cryptopia-hack is, is op dit moment nog onbekend. Wel is duidelijk dat Binance en deel van de schade heeft kunnen voorkomen door de tegoeden te bevriezen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.190,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.190,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...