Timo Bult Timo Bult
18/10/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2021 11:05

Veroorzaakt dit de volgende grote Shiba Inu (SHIB) stijging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Veroorzaakt dit de volgende grote Shiba Inu (SHIB) stijging

De strijd tussen de meme cryptocurrencies wordt steeds intenser. Waar Dogecoin (DOGE) eerder nog alleenheerser was in deze tak van crypto, ondervindt de geliefde cryptocurrency van Elon Musk nu hevige concurrentie van Shiba Inu (SHIB). Honderdduizenden mensen hebben nu een petitie ondertekend om de bekende handelsapp Robinhood aan te manen SHIBA te noteren op hun handelsplatform.

Een meme cryptocurrency is, zoals de naam al doet vermoeden, een crypto gebaseerd op een meme. In het geval van Dogecoin en Shiba Inu gaat het om de Doge meme waarin een Shiba Inu hond centraal staat. Dogecoin bestaat al sinds 2013, maar meer recentelijk ontstond SHIB. En zeker de afgelopen weken heeft deze altcoin op basis van marktkapitalisatie enorme sprongen gemaakt. SHIB is namelijk de top 20 grootste cryptocurrencies binnen gekomen na een aantal enorme prijsstijgingen.

Wat mogelijk een volgende grote sprong kan gaan veroorzaken is een notering door Robinhood. De bij de Amerikanen immens populaire handelsapp heeft dogecoin al genoteerd, een cryptocurrency die bijzonder belangrijk is voor het bedrijf. De Shiba Inu community zet nu alles op alles om nu ook hun altcoin op Robinhood te krijgen. Zo is er nu zelfs een petitie opgezet:

“Deze petitie is bedoeld om Robinhood vriendelijk te verzoeken om Shiba Inu te noteren. Dogecoin is een enorm succes geweest voor Robinhood en zijn investeerders. We hebben allemaal genoten van de rit. Shiba Inu is een vergelijkbare meme coin met echt potentieel, een stijging van 2000% in de afgelopen weken!”

De petitie is inmiddels al zo’n 260.000 keer ondertekend. Uiteraard is niet iedereen te spreken over SHIB. Zo wordt de enorme stijging in het verleden van de altcoin aangehaald in de petitie als zijnde een goed argument om SHIB te noteren. Maar zodra mensen stoppen met SHIB kopen is nog maar de vraag of dergelijke stijgingen aan zullen houden. Michael Burry, bekend van de film ‘The Big Short,’ vindt de cryptocurrency in ieder geval nergens op slaan, ook vanwege het enorme aantal SHIB tokens dat in circulatie zal komen:

“Ik zeg het maar even, een billjard seconden is ongeveer 32 miljoen jaar; Een billjard dagen is 2,7 biljoen jaar, oftewel ALLE TIJD OOIT, vanaf het begin van het heelal, vermenigvuldigd met 71.000. Oftewel het slaat nergens op.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie