Timo Bult Timo Bult
18/10/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2021 11:05

Veroorzaakt dit de volgende grote Shiba Inu (SHIB) stijging?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Veroorzaakt dit de volgende grote Shiba Inu (SHIB) stijging

De strijd tussen de meme cryptocurrencies wordt steeds intenser. Waar Dogecoin (DOGE) eerder nog alleenheerser was in deze tak van crypto, ondervindt de geliefde cryptocurrency van Elon Musk nu hevige concurrentie van Shiba Inu (SHIB). Honderdduizenden mensen hebben nu een petitie ondertekend om de bekende handelsapp Robinhood aan te manen SHIBA te noteren op hun handelsplatform.

Een meme cryptocurrency is, zoals de naam al doet vermoeden, een crypto gebaseerd op een meme. In het geval van Dogecoin en Shiba Inu gaat het om de Doge meme waarin een Shiba Inu hond centraal staat. Dogecoin bestaat al sinds 2013, maar meer recentelijk ontstond SHIB. En zeker de afgelopen weken heeft deze altcoin op basis van marktkapitalisatie enorme sprongen gemaakt. SHIB is namelijk de top 20 grootste cryptocurrencies binnen gekomen na een aantal enorme prijsstijgingen.

Wat mogelijk een volgende grote sprong kan gaan veroorzaken is een notering door Robinhood. De bij de Amerikanen immens populaire handelsapp heeft dogecoin al genoteerd, een cryptocurrency die bijzonder belangrijk is voor het bedrijf. De Shiba Inu community zet nu alles op alles om nu ook hun altcoin op Robinhood te krijgen. Zo is er nu zelfs een petitie opgezet:

“Deze petitie is bedoeld om Robinhood vriendelijk te verzoeken om Shiba Inu te noteren. Dogecoin is een enorm succes geweest voor Robinhood en zijn investeerders. We hebben allemaal genoten van de rit. Shiba Inu is een vergelijkbare meme coin met echt potentieel, een stijging van 2000% in de afgelopen weken!”

De petitie is inmiddels al zo’n 260.000 keer ondertekend. Uiteraard is niet iedereen te spreken over SHIB. Zo wordt de enorme stijging in het verleden van de altcoin aangehaald in de petitie als zijnde een goed argument om SHIB te noteren. Maar zodra mensen stoppen met SHIB kopen is nog maar de vraag of dergelijke stijgingen aan zullen houden. Michael Burry, bekend van de film ‘The Big Short,’ vindt de cryptocurrency in ieder geval nergens op slaan, ook vanwege het enorme aantal SHIB tokens dat in circulatie zal komen:

“Ik zeg het maar even, een billjard seconden is ongeveer 32 miljoen jaar; Een billjard dagen is 2,7 biljoen jaar, oftewel ALLE TIJD OOIT, vanaf het begin van het heelal, vermenigvuldigd met 71.000. Oftewel het slaat nergens op.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement