Timo Bult Timo Bult
11/10/2021 13:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/10/2021 13:55

Dogecoin (DOGE) killer Shiba Inu (SHIB) “slaat nergens op,” vindt bekende investeerder; dit is waarom!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) killer Shiba Inu (SHIB) slaat nergens op, vindt bekende investeerder dit is waarom!

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Michael Burry, de man van de bekende film ‘The Big Short,’ en een van de eersten die de enorme financiële crisis in 2008 voorspelde, moet niets hebben van Shiba Inu (SHIB). In een nu verwijderde tweet probeerde hij zijn volgers met beide benen op de grond te zetten door de voorraad van SHIB te belichten. Die is namelijk inflatoir en blijft dus groeien.

Shiba inu heeft de afgelopen weken een enorme groei doorgemaakt. Op 1 oktober begon de altcoin opeens hard te stijgen. Na een lancering van maar liefst 400% bereikte SHIB een nieuwe all-time high (ATH) van $0,00003528 op crypto exchange Binance. Vervolgens ging de prijs weer bijna door de helft na een correctie van ruim 40%. Sinds die correctie staat SHIB weer 40% in de plus en is de prijs van shiba inu $0,00002872.

Een prijs van minder dan een cent per SHIB is bijzonder laag. Toch staat de altcoin op de ranglijst van grootste cryptocurrencies op plek 19. De cryptocurrency is $11,4 miljard waard en dat komt door zijn enorme voorraad aan SHIB tokens. Op dit moment zijn er 497.730.966.630 SHIB tokens in omloop. Uitgeschreven in goed Nederlands komt dit neer op vierhonderdzevenennegentig miljard zevenhonderddertig miljoen negenhonderdzesenzestigduizend zeshonderddertig. Kortom, een hoop!

De totale voorraad SHIB die ooit zal bestaan ligt nog een stuk hoger. Dat is namelijk een 1 met 15 nullen, oftewel 1 biljard. En dat is voor Burry reden om de altcoin ‘zinloos’ te noemen. Hij vergelijkt de voorraad met tijd in een tweet die hij inmiddels verwijderd heeft (dit doet hij vaker):

“Ik zeg het maar even, een billjard seconden is ongeveer 32 miljoen jaar; Een billjard dagen is 2,7 biljoen jaar, oftewel ALLE TIJD OOIT, vanaf het begin van het heelal, vermenigvuldigd met 71.000. Oftewel het slaat nergens op.”

Ondertussen gaat de strijd tussen Shiba Inu en Dogecoin (DOGE) hodlers door. Shiba Inu noemt zichzelf de Dogecoin killer en op Twitter is de community zeer actief om hun missie te delen. Een waarschuwing is gepast met dit soort cryptocurrencies; ze zijn zeer volatiel en hebben naast hun meme-waarde eigenlijk geen ander nut.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie