Timo Bult Timo Bult
26/06/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2021 19:04

Vertrouwen in Ethereum 2.0 blijft stijgen: 5,2 miljoen ETH staat nu vast in afwachting van grote update

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vertrouwen in Ethereum 2.0 blijft stijgen 5,2 miljoen ETH staat nu vast in afwachting van grote update

Ethereum (ETH), het grootste smart contract-netwerk van de crypto-industrie, is druk bezig met het oplossen van de problemen omtrent de hoge transactiekosten. Daar hoort een overstap naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol bij, beter bekend als de overstap naar Ethereum 2.0. In dat netwerk hebben steeds meer investeerders vertrouwen. Dat blijkt uit het aantal ETH dat vastzit in het ETH 2.0 contract.

Op dit moment is Ethereum nog een Proof-of-Work (PoW) blockchain. Dat houdt in dat ethereum miners transacties verwerken door lastige berekeningen uit te voeren. Dit heeft als probleem dat het netwerk lastig schaalbaar is en dat op momenten van drukte, de transactiekosten omhoogschieten. Daarbij wordt het netwerk trager en ontstaan er opstoppingen op het netwerk.

De eerste stappen naar ETH 2.0, waar geen miners meer nodig zullen zijn, zijn al gezet. Het nieuwe netwerk lanceerde eigenlijk al in december 2020 met de Beacon Chain. Een ETH-houder kan validator worden als 32 ETH wordt vastgezet in het depositocontract. Voor de lancering van de Beacon Chain moest minstens 524.000 ETH worden vastgezet in dit contract. Die drempel leek in eerste instantie niet gehaald te worden, maar de afgelopen tijd gaat het juist enorm hard.

Begin deze maand stond er nog 5,2 miljoen ethereum vast in het contract. Bijna een maand later staat de teller op 5,9 miljoen. Dat is 5,08% van de totale ETH voorraad. Dit houdt in dat er nu 175.862 validators zijn. Een belangrijk punt is dat de investeerders pas in fase 1.5 weer bij hun ETH kunnen. Dit getuigt dus van een groot vertrouwen in de update onder investeerders.

Wanneer de Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0 eindelijk samenvoegen en de overstap dus compleet zal zijn, is onduidelijk. Daarover zal mogelijk de komende maanden en misschien zelfs pas volgend jaar meer duidelijkheid komen. Intussen werken de ontwikkelaars hard om in de tussentijd met oplossingen te komen om met de drukte om te kunnen gaan. Zo werd onlangs de London update op het testnet gelanceerd. Deze update moet transactiekosten voorspelbaarder en daarmee goedkoper gaan maken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie