Kevin Schijven Kevin Schijven
01/06/2021 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2021 16:00

Ethereum 2.0 depositocontract bevat nu bijna $14 miljard aan ether (ETH), dit is wat dat betekent

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum 2.0 depositocontract bevat nu bijna $14 miljard aan ether (ETH), dit is wat dat betekent

Foto: leksiv/Shutterstock

Er zit nu meer dan 5 miljoen ether (ETH) in het depositocontract van Ethereum 2.0. Dat blijkt uit gegevens van onder andere Etherscan en Dune Analytics. Het gaat om 5,2 miljoen ETH om precies te zijn, die tegen de huidige prijs van ether zo’n $13,7 miljard waard zijn.

Ethereum is momenteel bezig met een overstap van een proof-of-work (PoW) protocol naar een proof-of-stake (PoS) protocol. Dat moet ervoor zorgen dat het netwerk veiliger en sneller wordt. Het moet transacties goedkoper maken en mining, wat de laatste tijd veel kritiek ontvangt vanwege het energieverbruik, zal tot het verleden behoren.

Het nieuwe netwerk lanceerde eigenlijk al in december 2020 met de Beacon Chain. Dat was echter pas de eerste fase van deze overstap en het kan nog enkele jaren duren voordat de overgang compleet is.

Daarom toont het enorme bedrag dat nu al vastzit in het ETH 2.0 depositocontract een buitengewoon vertrouwen aan in het blockchain-netwerk. Om een zogeheten validator te worden, iemand die in een PoS-systeem transacties verwerkt, moet minstens 32 ETH ter waarde van $84.000 vergrendeld worden. Zij kunnen deze ether pas weer aanraken in fase 1.5.

Voor de lancering van de Beacon Chain moest minstens 524.000 ETH worden vastgezet en dat verliep in eerste instantie traag. Het leek er afgelopen november even op dat deze grens niet behaald zou worden en de lancering uitgesteld zou worden, maar kort voor de beoogde datum, nam het toch in rap tempo toe. Inmiddels zit al 1.000% meer dan deze benodigde hoeveelheid vast in ETH 2.0.

Later dit jaar moet de volgende fase van start gaan met de introductie van sharding. Dat is het opsplitsen van de blockchain in verschillende chains. Deze kunnen vervolgens parallel transacties verwerken en dat moet het huidige congestieprobleem oplossen. Deze zomer wordt eerst nog Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559 geïntroduceerd met de London hard fork, die ook dit probleem moet aanpakken.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie