Timo Bult Timo Bult
02/12/2020 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2020 19:44

Visa gaat samenwerken met Ethereum (ETH) stablecoin USDC voor zakelijke creditcard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Visa gaat samenwerken met Ethereum (ETH) stablecoin USDC voor zakelijke creditcard

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Visa gaat samenwerken met Circle, het bedrijf achter de USD Coin (USDC) stablecoin. De aankondiging is de zoveelste stap van de betalingsgigant in de crypto-wereld en is goed nieuws voor de algehele adoptie!
Stablecoins zijn cryptocurrencies waarvan de waarde gelinkt is aan fiatvaluta. Dat kunnen allerlei valuta zijn, maar veruit de grootste stablecoins zijn aan de Amerikaanse dollar verbonden. Met stablecoins kan gemakkelijk en snel cryptocurrency gekocht worden waarmee ze extra interessant zijn voor traders. Echter zijn ze ook bijzonder handig voor het doen van internationale transacties.
USDC is met een marktkapitalisatie van bijna $3 miljard de tweede grootste stablecoin op de markt. De stablecoin van Circle is onder andere gebaseerd op de blockchain van Ethereum (ETH). Tether’s USDT is met $19,4 miljard veruit de grootste. De samenwerking met Visa zou echter voor een aardige boost kunnen gaan zorgen voor Circle.
Het plan is om een zakelijke creditcard uit te geven waarmee bedrijven een balans van USDC tokens kunnen uitgeven. Visa’s hoofd van crypto, Cuy Sheffield, zei tegen Forbes: “Dit wordt de eerste zakelijke kaart waarmee bedrijven een saldo van USDC kunnen uitgeven.”
Daarnaast moet de samenwerking op de lange termijn gaan zorgen voor gemakkelijke internationale betalingen met de stablecoin. Hiermee wordt de ondersteuning voor de stablecoin stap-voor-stap uitgebreid binnen Visa’s betalingsnetwerk dat ruim 60 miljoen bedrijven kent.
Circle is onderdeel van Visa’s Fast Track-programma, dat crypto-bedrijven klaar moet stomen om aan Visa’s netwerk deel te nemen. Voor Visa is het betreden van de crypto-wereld niet meer dan logisch, zo verklaart Sheffield:

“We blijven Visa beschouwen als een netwerk van netwerken […] Blockchain-netwerken en stablecoins, zoals USDC zijn slechts extra netwerken. We denken dus dat Visa een aanzienlijke waarde kan bieden aan onze klanten, waardoor ze er toegang toe hebben en ze bij onze handelaren kunnen uitgeven.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie