Kevin Schijven Kevin Schijven
23/08/2021 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 11:55

Visa koopt CryptoPunk NFT voor maar liefst 50 ethereum (ETH): “start van het tijdperk van de NFT-handel”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Visa koopt CryptoPunk NFT voor maar liefst 50 ethereum (ETH):

Foto: Tony Stock/Shutterstock

Visa, de enorme betalingsverwerker, heeft in een onverwachte wending een zogeheten CryptoPunk gekocht. Dat kondigt de betalingsgigant op 23 augustus aan:

Het gaat om CryptoPunk #7610, een van de 10.000 unieke CryptoPunks (en een van 3.840 vrouwelijke). CryptoPunks zijn zogeheten non-fungible tokens (NFT’s) op het Ethereum (ETH) netwerk. Cuy Sheffield, hoofd van de cryptocurrency afdeling bij Visa, legt NFT’s als volgt uit:

“NFT’s zijn een manier om het eigendom van een digitaal goed weer te geven, zoals een afbeelding, video of stuk tekst. Sinds de opkomst van het internet is er geen manier geweest om het bezit van een digitaal goed te claimen, aangezien de meeste bestanden oneindig kunnen worden gekopieerd, geplakt en gedeeld.

NFT’s zijn unieke tokens die kunnen worden gebruikt om de herkomst, authenticiteit en eigendom van een stuk digitale media te certificeren. Maar in tegenstelling tot cryptocurrencies zijn NFT’s uniek. De ene bitcoin is identiek aan de andere, maar elke NFT is uniek.”

Klik hier om meer te lezen over NFT’s precies zijn. CryptoPunks werden in 2017 gecreëerd en waren toen een van de eerste NFT’s op de markt. Dit jaar explodeerde de NFT markt en inmiddels zijn al meerdere CryptoPunks voor miljoenen per stuk verkocht. Visa heeft maar liefst 49,5 ETH betaald voor CryptoPunk #7610, ter waarde van zo’n $165 duizend.

“We denken dat NFT’s een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van retail, sociale media, entertainment en commercie. Om onze klanten en partners te helpen deelnemen, hebben we uit de eerste hand inzicht nodig in de vereisten om een ​​NFT te kopen. We wilden ook onze steun betuigen aan de makers, verzamelaars en artiesten die de toekomst van NFT-commerce bepalen. Ten slotte wilden we een NFT verzamelen die de opwinding en kansen van dit specifieke culturele moment symboliseert.”

Aldus Sheffield over waarom Visa de CryptoPunk heeft gekocht. Hij noemt de aankoop “de start van het tijdperk van de NFT-handel.” Sheffield heeft hoge verwachtingen voor de toekomst omtrent NFT’s:

“We verwachten de komende jaren een enorm scala aan nieuwe usecases. De mogelijkheid om een ​​digitaal activum in meerdere omgevingen te volgen en te benutten, kan opwindende nieuwe kansen betekenen op het gebied van kaartverkoop, gaming, muziek, kunst en meer.”

Tron CEO Justin Sun kocht gisteren nog een NFT van een rots voor meer dan een half miljoen. In juni werd nog een CryptoPunk via veilinghuis Sotheby’s verkocht voor maar liefst $11,8 miljoen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie