Vitalik Buterin: Ethereum 2.0 wordt veiliger dan bitcoin, overstap zal soepel zijn

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), meldt dat de overstap naar Ethereum 2.0 soepel zal verlopen voor de gebruiker en het netwerk veiliger zal maken dan bitcoin (BTC).

- Advertentie -

Buterin sprak tijdens Devcon 5, een conferentie voor Ethereum-ontwikkelaars in Osaka, Japan dat plaatsvond tussen 8 en 11 oktober. Hij begon zijn presentatie met een huldiging van Satoshi Nakamoto, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin, voor het creëren van de “crypto-economie.”

Ethereum gaat met Ethereum 2.0 de overstap maken van een Proof-of-Work (PoW) systeem naar een Proof-of-Stake (PoS) systeem. Met PoW worden blocks op de blockchain geselecteerd en gevalideerd gebaseerd op de hoeveelheid rekenkracht van een miner. Met PoS wordt deze selectie gedaan op basis van de hoeveelheid ether die iemand als onderpand op de blockchain heeft, ook wel een staker genoemd. Hoe meer ETH de staker inzet, hoe meer stemrecht hij of zij krijgt. Volgens Buterin zal dit de Ethereum 2.0 blockchain veiliger maken dan het Bitcoin-netwerk.

Kort na de conferentie heeft Buterin nog een tweetal papers uitgebracht over de overstap naar Ethereum 2.0. In de eerste paper beschrijft Buterin dat de transitie naar Ethereum 2.0 soepel zou moeten verlopen voor gebruikers:

Je gaat naar bed en wanneer je wakker wordt, is de overgang gebeurd. Je bent in staat om te communiceren met je CDP en het te liquideren door transacties te verzenden zoals eerder, behalve dat de code van je client zou zien dat je je na de transitie begeeft.

Als je een applicatieontwikkelaar of een gebruiker bent en de in dit bericht beschreven routekaart gebruikt om de eth1 -> eth2-transitie te voltooien, zullen de veranderingen en verstoringen die je ervaart eigenlijk vrij beperkt zijn. Bestaande applicaties blijven ongewijzigd draaien. Alle rekeningsaldi, contractcode en contractopslag (dit omvat ERC20-saldi, actieve CDP’s, enz., enz.) worden overgedragen.

Tijdens Devcon 5 liet een aantal bezoekers weten dat zij zich zorgen maken om de zogenaamde “composability,” de mogelijkheid voor verschillende applicaties om gemakkelijk met elkaar te communiceren op de blockchain, en of dit de overstap zal overleven. Buterin bevestigt in de tweede paper dat deze composability “grotendeels” intact zal blijven.

Vorige maand sprak Buterin ook over Ethereum 2.0. Toen noemde hij het “de wereldcomputer” en zei hij dat de overstap het huidige schaalbaarheidsprobleem van Ethereum zal oplossen. Het 2.0 netwerk zou namelijk “tienduizenden transacties per seconde (TPS)” aankunnen tegenover de 15 TPS die het momenteel aankan.

- Advertentie -

De overstap naar Ethereum 2.0 staat gepland voor begin volgend jaar. Een bètaversie draait al sinds mei dit jaar.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.844,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.869,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.957,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.959,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.123,20 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) en altcoins koelen iets af, behalve deze altcoin!

0
Bitcoin (BTC) wist onlangs ook zijn all-time highs (ATH) op de cryptocurrency exchanges Coinbase en Bitfinex te breken. Dit ging gepaard met een behoorlijke toename in...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...