Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Vitalik Buterin over Ethereum 2.0: “het wordt echt de wereldcomputer”

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, sprak 3 september tijdens een drie uur lange podcast over een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder cryptocurrencies, Facebooks Libra en Ethereum 2.0.

In de podcast stelt hij dat hij alle vertrouwen heeft in de lancering van Ethereum 2.0. De lancering staat voor begin volgend jaar gepland en zou Ethereums huidige schaalbaarheidsprobleem moeten oplossen. Het Ethereum 2.0 netwerk zou namelijk “tienduizenden transacties per seconde” (TPS) aankunnen, een behoorlijk verschil met de 15 TPS die het huidige netwerk aankan:

Blockchains zoals ze momenteel bestaan, zijn in veel opzichten een grap, toch? Met 15 transacties per seconde… je gaat de wereldeconomie daar niet op laten draaien… Dus ik ben absoluut gewoon heel enthousiast om van Ethereum een systeem te maken waar we echt, volledig trots op kunnen zijn.

- Advertentie -

Tevens zegt hij dat hij zich eigenlijk meer verheugd op de applicaties met de blockchain buiten cryptocurrencies om, waar tot dusver nog niet erg veel gebruik van gemaakt is:

Realistisch zijnde, is er tot nu toe heel weinig daadwerkelijke implementatie van blockchain-applicaties buiten cryptocurrency geweest.

Met Ethereum 2.0 zal het netwerk de overstap maken naar een proof of stake protocol. Buterin maakt zich echter zorgen dat men dit gedecentraliseerde model niet zal gebruiken waar het voor bedoeld is door bijvoorbeeld een stake toe te wijzen aan een gecentraliseerde exchange als Binance.

Zullen mensen luier worden en gewoon al hun staking doen door hun geld naar Binance te sturen, en gaat Binance voor iedereen staken? Gaan mensen staken op manieren die onveilig zijn en ertoe leiden dat een groep mensen tegelijkertijd wordt gehackt? En hoe gedecentraliseerd wordt het eigenlijk?

De idealist in mij wenst dat gecentraliseerde exchanges zouden verdwijnen, dan zouden we voor eens echt kunnen decentraliseren, behalve voor de koppeling met het banksysteem.

Buterin sprak zich ook nog uit over Facebooks aankomende cryptocurrency Libra. Hij zegt dat vanuit een technisch oogpunt Libra veel op Ethereum lijkt. Ook sympathiseert hij zich met Facebook omtrent de hegemonie. Buterin heeft in het verleden ook vaker laten weten dat hij niet gezien wil worden als “leider” van Ethereum. Toch ziet iedereen Libra als de “Zuckerberg coin.”

Buterin voerde onlangs nog een discussie met Changpeng Zhao (CZ), CEO van Binance, op Twitter. Buterin zei dat het schaalbaarheid nog een groot probleem is voor huidige blockchain, daar was CZ het niet mee eens.

Ethereum werd onlangs “halal” verklaard door een Omaans adviesbureau. In andere woorden: het is dus toegestaan binnen de islamitsche wetgeving.

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.996,34 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.945,41 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.995,85 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.996,34 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.019,53 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.062,98 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...