Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Ethereum (ETH) is halal, stelt Omaans adviesbureau

Al langere tijd heerst er een discussie binnen de islamitische wereld over cryptocurrency. Een aantal geleerden en het adviesbureau Amanie Advisors Group zijn het er nu over eens dat Ethereum halal is en dus toegestaan is binnen de islamitische wetgeving.

Sommige geleerden zien cryptocurrency als een vorm van woekeren, iets wat illegaal is volgens de islamitische wetgeving. De redenering waarop deze stelling gebouwd is stelt dat cryptocurrencies niet worden gedekt door fysieke activa en dus illegaal zijn.

- Advertentie -

In het sharia whitepaper omtrent Ethereum van Amanie Advisors stellen de adviseurs nu vast dat er geen rentetarieven mee gemoeid zijn waardoor het niet als een vorm van woekeren gezien kan worden. Ethereum is volgens de onderzoekers een “utility token” en daarom halal.

crypto_insiders_telegram_banner

Moslims die de sharia volgen kunnen daarom zonder zorgen Ethereum gebruiken. Of dit een grote impact zal gaan hebben op de algemene adoptie van het platform blijft op dit moment afwachten. Streng islamitische landen zouden Ethereum en andere cryptocurrencies links hebben kunnen laten liggen omdat het onduidelijk was of het halal was of niet. Nu is die duidelijkheid er dus wel.

Het debat rondom cryptocurrencies is hiermee overigens niet afgesloten. Verschillende geleerden zien Bitcoin nog steeds als een vorm van woekeren. De geleerde Dr. Haitham al-Haddad, een van de leden van het Islamic Sharia Council, ziet bitcoin (BTC) als “geld dat uit het niets ontstaat”. Daarom is Bitcoin volgens hem dus niet halal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.305,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.343,81 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.366,26 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.372,49 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.414,90 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...