Binance CEO spreekt Ethereums Vitalik Buterin tegen over schaalbaarheidsprobleem

468

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), zei onlangs in een interview met The Star dat scalability, oftewel schaalbaarheid, momenteel het grootste obstakel is voor blockchain-technologie.

Het grootste probleem met huidige blockchain-technologie is het idee dat elke computer elke transactie moet verifiëren. Als we kunnen overstappen op netwerken waar elke computer gemiddeld maar een klein deel van de transacties verifieert, kan het beter.

Aldus Buterin. Changpeng Zhao (CZ), CEO van cryptocurrency exchange Binance, laat 20 augustus op Twitter weten dat hij het niet eens is met Buterin:

Ik mag Vitalik en Ethereum, maar snelheid en capaciteit was een jaar geleden een probleem, en is nu grotendeels (voorlopig) opgelost voor nieuwere blockchains.

Aldus CZ. Dat sprak Buterin weer snel tegen in een nieuw twitter-bericht:

Het is helemaal niet opgelost. Zelfs de nieuwere semi-gecentraliseerde blockchains hebben transacties per seconde (TPS) maar in de honderden; Zo ver ik weet heeft EOS nu al problemen met schaalbaarheidsknelpunten.

crypto_insiders_telegram_bannerVervolgens werd aan Buterin gevraagd of zogenaamde second layer scaling of het Lightning network niet een oplossing zijn. Buterin geeft aan dat hij daar steeds minder vertrouwen in heeft:

Larry Cermak van The Block zegt dat Zhao het punt mist en dat Buterin het niet over gecentraliseerde blockchains heeft:

MetaHash, het team achter de TraceChain, beweert dat hun blockchain dit schaalbaarheidsprobleem al heeft opgelost:

Heb je maandag de laatste koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€8.007,27 Kopen
Litebit

4.5/5

€7.985,43 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€7.974,54 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€7.991,71 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€7.906,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€7.962,51 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.111,67 Kopen
Laatste nieuws