Timo Bult Timo Bult
19/08/2019 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2023 11:17

Vitalik Buterin: “Ethereum-blockchain is bijna vol, schaalbaarheid een groot knelpunt”

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vitalik_Buterin:_“Ethereum-blockchain_is_bijna_vol,_schaalbaarheid_een_groot_knelpunt”

Vitalik Buterin, een van de oprichters en ontwikkelaars van Ethereum, stelt in een interview dat het opschalen van blockchain-technologie het grootste obstakel is voor het project. Dit zei Buterin in een interview met The Sun dat op 19 augustus verscheen.
In het gesprek stelt Buterin onder andere dat de Ethereum-blockchain “bijna vol is.” Door de problemen zouden bedrijven op dit moment mogelijk besluiten de technologie niet in te zetten. Zo stelt Buterin:

Schaalbaarheid is een groot knelpunt omdat de Ethereum-blockchain bijna vol is. Als je een grotere organisatie bent, is de gedachtegang dat als je deel wilt nemen, dit de blockchain niet alleen voller maakt, maar dat je met iedereen zal moeten concurreren in de transactie-ruimte. Het is al duur en het zal in dat geval zelfs vijf keer duurder worden. Er is druk waardoor mensen niet kunnen toetreden.

Volgens Buterin is het huidige idee van blockchain-technologie dat iedere deelnemende computer elke transactie moet verifiëren. Echter zou de technologie een stuk beter werken als computers slechts kleine porties met transacties hoeven te verwerken, aldus Buterin.
Dit zou transactiekosten met een factor 100 kunnen verlagen, claimt de ontwikkelaar. Echter is schaalbaarheid niet het enige probleem waar Ethereum en andere projecten mee kampen. Adoptie is volgens Buterin ook een punt waar nog verbetering in kan worden behaald.
Onlangs werd bekend dat de Britse financiële toezichthouders ethereum (ETH) niet zullen reguleren. Dit blijkt uit documenten van de Financial Conduct Autority die op 31 juli werden gepubliceerd.
Heb je vandaag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem heeft bitcoin (BTC) een hele spannende week voor de boeg! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie