Kevin Schijven Kevin Schijven
01/08/2019 10:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/08/2019 10:05

Britse financiële toezichthouder gaat crypto's als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) niet reguleren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
britse_financiele_toezichthouder_gaat_cryptos_als_bitcoin_BTC_en_ethereum_ETH_niet_reguleren

De Financial Conduct Authority (FCA), de Britse financiële toezichthouder, gaat bitcoin (BTC) noch ethereum (ETH) reguleren. Dat blijkt uit een document met nieuwe richtlijnen omtrent het reguleren van cryptocurrencies, gepubliceerd op 31 juli.
In het document, genaamd “PS19/22: Guidance on Cryptoassets,” worden cryptocurrencies als bitcoin en ether bestempeld als “exchange tokens.” De FCA beschrijft deze cryptocurrencies als “meestal gedecentraliseerd en worden voornamelijk gebruikt als ruilmiddel” waardoor ze niet onder de regulatie van de FCA vallen.
Echter, security tokens en utility tokens kunnen wél onder de regulering van de FCA vallen. Security tokens worden door de FCA vergeleken met aandelen en utility tokens met e-money. Utility tokens vallen pas onder de regulering van de FCA als deze voldoen aan de definitie van e-money. Ook stablecoins vallen onder de regulering van de FCA als deze voldoen aan de definitie van e-money.
De FCA meldt verder dat exchange tokens als bitcoin en ether zich wel aan anti-money laundering (AML) regels moeten houden. In het document staat het volgende:

Elk token die geen security token of e-money is, wordt niet gereguleerd. Marktdeelnemers moeten er echter rekening mee houden dat bepaalde activiteiten die gebruikmaken van tokens desalniettemin kunnen worden gereguleerd, bijvoorbeeld wanneer ze worden gebruikt voor gereguleerde betalingen.

Een consultatieversie van het document werd al in januari gepubliceerd. Die versie werd beschikbaar gesteld voor publiekelijk commentaar. De FCA geeft aan dat het 92 reacties ontvangen had van allerlei bedrijven, cryptocurrency exchanges en banken. De meeste respondenten steunden het voorstel. Christopher Woolard, directeur bij de FCA, zegt:

Dit is een kleine, complexe en evoluerende markt met een breed scala aan activiteiten. De richtlijnen van vandaag zullen helpen verduidelijken welke cryptoasset-activiteiten binnen onze wettelijke perimeter vallen.

De FCA werd vorig jaar door meerdere Britse bedrijven gewaarschuwd. In een document beschreven zij de gevaren van te ingrijpende regulatie en gaven aan dat onjuiste regulatie slechter zou zijn dan geen regulatie.
Wat gaat de bitcoin (BTC) koers toch doen? Maandag verscheen de laatste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie