Bonno Coerse Bonno Coerse
08/11/2018 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2018 16:22

Voormalig Google CEO Eric Schmidt: Ethereum heeft enorme potentie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Google CEO- ethereum heeft potentie

Eric Schmidt, miljardair en voormalig CEO van Google,  tijdens een live evenement met econoom Tyler Cowen dat Ethereum een krachtig platform is met enorme potentie.
Tijdens het gesprek met Cowen, dat gehouden werd in San Francisco, besprak de voormalig Google CEO allerlei onderwerpen, waaronder de toekomst van technologie, hervormingen in ondernemingsbestuur, de wervingspraktijken van Google en de vertakking van het internet.
Toen Eric Schmidt gevraagd werd of hij vindt dat blockchain overschat of onderschat werd, gaf hij het volgende antwoord:

In algemene adoptie, overschat. In technologisch gebruik, onderschat. Vandaag is blockchain een geweldig platform voor Bitcoin (BTC) en andere valuta’s. En het is een geweldig platform voor privé banktransacties waarbij mensen elkaar niet vertrouwen.

Schmidt is voornamelijk enthousiast over Ethereum (ETH) en gelooft dat het een revolutie voor het bedrijfsleven en de maatschappij kan zijn:

Ik denk dat de meest interessante dingen die zich momenteel afspelen zijn het begin van acties uitvoeren op de blockchain – het meest voor de hand liggende voorbeeld is het vermogen van Ether. En als Ethereum erin slaagt om een ​​manier te vinden om globale synchronisatie te verwezenlijken, is het een behoorlijk krachtig platform. Dat is echt een nieuwe uitvinding.

Het was al bekend dat Schmidt een fan is van cryptocurrency en blockchain-technologie. In 2014 sprak Schmidt over Bitcoin en zag er toen ook al enorme potentie in:

Bitcoin is een opmerkelijke cryptografische prestatie. Het vermogen om iets te maken dat niet repliceerbaar is in de digitale wereld heeft enorme waarde. De Bitcoin-architectuur – letterlijk het vermogen om ledgers te hebben die niet kunnen worden gerepliceerd – is een verbazingwekkende vooruitgang. Veel mensen zullen daar bedrijven op bouwen.

Eric Schmidt kwam in aanraking met Bitcoin in 2011 toen Julian Assange van Wikileaks het aan hem introduceerde. Assange zei tegen Schmidt dat hij Bitcoin moet aanschaffen:

Je zou een ‘early adopter’ moeten zijn, omdat je Bitcoins op een dag veel geld waard zullen zijn.

Niet dat de ex-CEO geld nodig heeft aangezien hij een nettowaarde heeft $13,4 miljard, maar het zorgde er wel voor dat hij geïnteresseerd raakte in de technologie.
Onlangs zeiden de huidige CEO van Google, Sundar Pichai, en medeoprichter Sergey Brin, dat zij samen met hun zonen Ethereum aan het minen zijn.
Het interview met Eric Schmidt:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement