CTO Coinbase: Crypto gaat mainstream!

0

Balaji Srinivasan, CTO van Coinbase, zegt op Twitter dat crypto in de IT-wereld mainstream aan het worden is.

Srinivasan trekt deze conclusie aan de hand van de volgende punten:

  • De zonen van Sundar Pichai en Sergey Brin minen beide crypto
  • Facebook doet aan blockchain
  • Square gaf de broncode vrij voor haar cold storage
  • Microsoft, Amazon en Google Cloud richten zich op blockchain

Sundar Pichai is CEO van Google en Sergey Brin is medeoprichter van Google. Pichai vertelde onlangs in een interview met Business Insider dat zijn 11-jarige zoon Ethereum (ETH) aan het minen is. De Google CEO zei:

Vorige week was ik met mijn zoon aan het avondeten, en ik had het over Bitcoin, en mijn zoon verbeterde me dat ik het over Ethereum had, dat net iets anders is. Hij is 11 jaar oud. Hij vertelde me dat hij aan het minen is. Ik moest hem uitleggen hoe fiat werkt. Ik besefte dat hij Ethereum beter begreep dan papiergeld. Ik moest met hem praten over het banksysteem, het belang ervan. Het was een goed gesprek.

Sergey Brin vertelde recentelijk een dergelijk verhaal tijdens een blockchain-conferentie in Marokko. Hij zegt dat hij met zijn zoon tevens ETH aan het minen is:

Een jaar of twee geleden stond mijn zoon erop dat we een gaming-pc moesten hebben. Ik zei tegen hem: “Oké, als we een gaming-pc kopen, moeten we cryptocurrency minen.” Dus we hebben een Ethereum-miner opgezet en we hebben een paar centen gemaakt, een paar dollar sindsdien.

Eind oktober kondigde Square, een Amerikaans betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, aan dat ze de broncode van haar Bitcoin (BTC) ‘cold storage’ (het opslaan van wallet-keys offline) openbaar heeft gemaakt.

Namen als Facebook, Microsoft, Amazon en Google zijn natuurlijk de allergrootste in de IT-wereld. Nu dat zij aan het investeren zijn in blockchain-technologie zou dat kunnen beteken dat crypto op het punt staat om mainstream te worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws