Rico Engelbarts
24/10/2018 05:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/10/2018 05:30

Betalingsbedrijf Square maakt haar Bitcoin cold storage open-source

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
betalingsbedrijfs_square_maakt_haar_bitcoin_cold_storage_open_source

Square, een Amerikaans bedrijf dat betalingen verwerkt, heeft aangekondigd dat het de bron code van haar ‘cold storage’ voor Bitcoin (BTC) openbaar gaat maken, zo meldt het bedrijf in een blogpost op Medium.
Cold storage is een methode waarbij cryptocurrencies en sleutels (wallet keys) offline worden bewaard. Zo kunnen ze beschermd worden tegen online diefstal. Square heeft de code, documentatie en tools vrijgegeven die het bedrijf gebruikt voor haar cold storage-wallet, genaamd Subzero.
Alok Menghrajani, beveiliging technicus bij Square, schrijft in de blogpost:

We hopen dat door ons werk te delen, we het anderen gemakkelijker kunnen maken om aan beveiligingsbehoeften te voldoen, waardoor er nog meer innovatie mogelijk is – en een betere bescherming voor alle spelers – in de cryptocurrency-ruimte. Op de lange termijn, omdat we problemen moesten oplossen waar andere bedrijven mee te maken kunnen krijgen, zijn we geïnteresseerd in het standaardiseren van ons werk.

Verder beschrijft Menghrajani dat Subzero op een ‘hardware security module’ (HSM) draait die het bedrijf al gebruikt voor haar andere betaalopties. Via de HSM kan Bitcoin ten alle tijden van een hot wallet (online) naar cold storage worden overgeplaatst.
Tevens geeft het de mogelijkheid om verscheidene lagen van bescherming te implementeren in het proces. Bitcoin, dat in cold storage is bij Square, kan alleen worden overgeplaatst naar een hot wallet van Square. Hackers moeten dan door alle lagen van de beveiliging heen om bij de Bitcoin te komen.
Menghrajani beschrijft dat een van deze beschermingslagen het gebruik van een QR-code is:

QR-codes worden gebruikt om de minimale hoeveelheid gegevens uit te wisselen die nodig is tussen de offline en de online wereld. […] Een ondertekening begint met een online server die een QR-code genereert. De QR-code bevat de minimale hoeveelheid informatie die nodig is om een transactie te ondertekenen […] De mensen die de ondertekening uitvoeren, hebben interactie met de servers. De servers bevinden zich op niet nader bekend gemaakte beveiligde locaties.

De code, documentatie en tools voor de Bitcoin Cold Storage van Square zijn nu verkrijgbaar op Github. Square begon vorig jaar met het aanbieden van Bitcoin via haar Cash App.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie