Kevin Schijven Kevin Schijven
09/12/2020 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2020 15:48

Voormalig Ripple CTO Jed McCaleb ontvangt honderden miljoenen XRP en dumpt meteen een deel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Voormalig Ripple CTO Jed McCaleb ontvangt honderden miljoenen XRP en dumpt meteen een deel

Jed McCaleb, de voormalig CTO van Ripple, heeft zojuist maar liefst 266 miljoen XRP ontvangen van Ripple. Dat meldt Whale Alert, een Twitteraccount dat grote transacties bijhoudt, op 9 december:


Deze 266 miljoen XRP zijn ongeveer $148 miljoen waard. Uit gegevens van XRP Scan blijkt dat McCaleb al begonnen is met het verkopen van deze XRP. Kort na de bovenstaande inkomende transactie, stroomde zo’n 10% van dit bedrag uit zijn “tacostand” wallet. Dat was ongeveer 29,5 miljoen XRP ter waarde van $16 miljoen.
McCaleb was een van de oorspronkelijke oprichters van Ripple, toen het bedrijf nog OpenCoin heette. Hij vertrok uit Ripple in 2014 om Stellar op te richten. Als onderdeel van zijn vertrek ontvangt de voormalig CTO nog regelmatig XRP van Ripple, maar liefst 9 miljard XRP in totaal. De enige voorwaarde is dat hij deze XRP niet in een keer op de spotmarkt mag dumpen.
In plaats daarvan verkoopt McCaleb de XRP stapsgewijs. Hij verkoopt bijna elke dag een deel van zijn XRP. Ook Ripple zelf, dat zo’n 50 miljard XRP nog in bezit heeft, verkoopt regelmatig XRP op de markt. Dat gaat vaak gepaard met veel onvrede onder XRP fans. Mensen speculeren dat de XRP prijs laag wordt gehouden door deze frequente dumps.
De prijs van XRP dipte vanochtend rond het tijd dat het nieuws naar buiten kwam. Echter is het onduidelijk of dat ook de reden is voor de prijs dip, bitcoin toonde namelijk een dergelijke koersbeweging rond dezelfde tijd. XRP staat op het moment van schrijven op ongeveer $0,553. Dat is meer dan het dubbele van de prijs waar het jarenlang lag, maar ook ver onder de enorme piek die het in januari 2018 bereikte.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie