Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Voormalig werknemers JP Morgan en Intel lanceren eigen stablecoin, delen opbrengsten met gebruikers

The Global Currency Organization (GCO) gaat een eigen stablecoin lanceren. De stablecoin, USD Digital (USDD) genaamd, is aan de dollar gekoppeld en om adoptie te stimuleren worden de opbrengsten uit transactiekosten gedeeld met de gebruiker. Dit blijkt uit een op 1 oktober gepubliceerde aankondiging.

GCO werd opgericht door voormalig werknemers van JP Morgan, Intel en TrustToken. Het doel is om vooral institutionele partners de stablecoin te laten gebruiken voor internationale transacties. Het hoofddoel van de organisatie is “het overbruggen van de kloof tussen traditionele en gedecentraliseerde finance.”

- Advertentie -

De CEO van de organisatie, Joe Vellanikaran, legt het volgende uit:

We zijn verheugd om een stablecoin te introduceren die een dagelijkse valuta van institutionele kwaliteit biedt aan handelaars. We wilden de voordelen van blockchain voor iedereen toegankelijk maken, een visie die groter is dan elk ander bedrijf. We zijn verheugd USDD vrij te geven en het GCO-netwerk open te stellen voor institutionele partners wereldwijd.

Vallenikaran wil de adoptie van op blockchain gebaseerde valuta wereldwijd versnellen. Hij verwacht dat in de komende “10 tot 20 jaar” de adoptie flink toegenomen zal zijn. Echter moeten bedrijven en beleggers wel een goede reden hebben om de stablecoin te gaan gebruiken.

Door de opbrengsten uit de transactiekosten 50/50 te verdelen met de gebruikers verwacht Vallenikaran dat zij de stablecoin zullen gaan gebruiken. De stablecoin zal het mogelijk maken om geld snel internationaal te kunnen verzenden.


Crypto Insider David heeft weer een ?nieuwe Macro Update? staan in onze members-omgeving! David gaf vorige week al aan dat het verstandig is om defensief te zijn, maar wat is de situatie nu? Hij legt het in zijn nieuwe Macro Update uitgebreid uit.

Surf nu naar https://members.crypto-insiders.nl om je aan te melden voor een ⚡️gratis⚡️ maand lidmaatschap op exclusieve content!


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.115,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.167,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.204,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.301,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.115,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.167,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.204,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.301,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...