Roy van Krieken Roy van Krieken
11/05/2024 19:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2024 12:37

Vraag naar memecoins als Pepe en Dogwifhat is groter dan ooit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Ontbijt: hacker geeft onder eisen buit terug, WIF verslaat PEPE

Foto: EnthusiasticPhotographers/Shutterstock

De interesse in memecoins is nog nooit zo groot geweest. Steeds meer investeerders stappen in populaire memecoins op het Solana (SOL) netwerk als Pepe en WIF.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Toenemende belangstelling voor memecoins

Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX en investeringsdirecteur bij Maelstrom, benadrukt de positieve impact van memecoins op de bredere blockchain-community. “Hoewel ze misschien dom en waardeloos lijken, kunnen ze wel degelijk bijdragen aan de groei van het blockchain-ecosysteem door meer aandacht en ontwikkelaars aan te trekken,” zei Hayes in een interview met Real Vision.

In april van dit jaar werden er maar liefst 138 nieuwe memecoins toegevoegd op CoinMarketCap, een sterke groei ten opzichte van de slechts 18 in dezelfde maand van vorig jaar. Analist Crypto Koryo vermoedt zelfs dat het werkelijke aantal nog veel hoger ligt, aangezien CoinMarketCap naar verluidt maar ongeveer 10% van alle tokens registreert.

Inmiddels staan er 2.229 memecoins op de website, met een gecombineerde marktwaarde van meer dan 50 miljard dollar. Dat komt bijna overeen met de marktkapitalisatie van grote bedrijven als bankgigant JPMorgan en autofabrikant Tesla.

Hoewel memecoins vaak bekritiseerd worden vanwege hun beperkte praktische nut, blijven ze in populariteit stijgen. Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, schreef in een blogpost: “Mensen investeren in memecoins omdat ze waarde kunnen winnen, het toegankelijk en democratisch aanvoelt, en simpelweg omdat het leuk is.”

Advertentie

Solana als nieuwe thuishaven voor memecoins

Door de hoge kosten op het Ethereum-netwerk stapten sinds eind vorig jaar investeerders deels over naar Solana. Solana is voor investeerders, met lagere transactiekosten en snellere transacties dan Ethereum, een aantrekkelijk platform geworden voor het aanbieden van memecoins. In het eerste kwartaal van dit jaar zorgde de groeiende vraag naar memecoins voor een recordactiviteit op het Solana-netwerk. Dit stuwde de waarde van SOL voor het eerst sinds november 2021 boven de 200 dollar.

De opkomst van memecoins toont aan dat ondanks de kritiek, deze digitale valuta’s een sterke aantrekkingskracht hebben op investeerders. Ze bieden kansen voor snelle winsten, en hun rol in het stimuleren van groei en innovatie binnen het blockchain-ecosysteem kan niet worden onderschat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie