Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2021 13:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2021 13:01

Waarom de aanstaande update van Stellar (XLM) belangrijk is

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom de aanstaande hard fork van Stellar (XLM) belangrijk is

Vandaag, 1 juni 2021, zullen de validators van het Stellar (XLM) netwerk stemmen over een potentiële grote update van het netwerk. Mochten er genoeg stemmen komen ter goedkeuring van de update zal deze per direct ingaan. Het gaat hier om de zogenoemde protocol-17 update.

Protocol-17 moet in essentie het Stellar netwerk beter in staat stellen om de voldoen aan verschillende opgelegde regulaties door overheden. Deze update staat in het teken van de toevoeging van een enkele feature. De zogeheten ‘Asset Clawback’. 

Deze feature is ontworpen voor bedrijven. Bedrijven die gereguleerde financiële instrumenten willen uitgeven zoals obligaties. In veel landen en jurisdicties is het een vereiste dat uitgevers van dergelijke instrumenten kunnen aantonen dat de mogelijkheid bestaat om de uitgave terug te draaien in bepaalde situaties.

Dit is de functie van de ‘Asset Clawback’ feature. Het stelt het netwerk in staat om transacties terug te draaien mocht daar de noodzaak toe bestaan. Dit zorgt ervoor dat uitgevers van instrumenten waarop clawback is geactiveerd transacties die door middel van bijvoorbeeld fraude zijn verkregen terug kunnen draaien. Ook kan in het geval van diefstal dergelijke activa worden herwonnen door de oorspronkelijke eigenaar.

Deze clawback functie zal echter niet bestaan op reeds bestaande activa. Het zal ook vooraf duidelijk aangegeven staan over welke activa de clawback functie wel betrekking heeft. Het kan dus niet zo zijn dat je per ongeluk hier mee gemoeid raakt. Nee, er zal dus ook geen clawback functie op de native token XLM bestaan.

In essentie zal protocol 17 en de ‘Asset Clawback’ functie, mits de update vandaag wordt goedgekeurd, ervoor zorgen dat er een grotere verscheidenheid aan activa verhandeld kan worden op het Stellar netwerk. Waar voorheen gereguleerde activa zoals bonds niet mogelijk waren, kan de protocol 17 update ervoor zorgen dat dit wel mogelijk wordt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie