Erik Juffermans Erik Juffermans
26/01/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 20:00

Waarom de VISA CEO gelooft in de toekomst van stablecoins en CBDC’s

icon-altcoins
Altcoin nieuws
¿Adicto a las cryptos? Los centros de rehabilitación ofrecen su ayuda

Hoe en wanneer cryptocurrencies het huidige financiële systeem op z’n kop gaan gooien is de grote vraag. Toch lijkt het een realistisch scenario, aangezien wereldwijd centrale banken hun eigen stablecoins al ontwikkelen; Central Bank Digital Currencies (CBDC). Ook de CEO van VISA, Alfred Kelly, gelooft dat deze digitale assets onderdeel gaan vormen van onze toekomst. Hij voorziet naast voordelen echter ook uitdagingen voor VISA.

Crypto Ontbijt: Markt reageert heftig op terugtrekking Biden + Ethereum-ETF’s morgen
Crypto Ontbijt: Markt reageert heftig op terugtrekking Biden + Ethereum-ETF's morgen

Stablecoins en CBDC’s komen eraan

Cryptovaluta worden over het algemeen door overheden en centrale banken gehekeld. Ze zouden te volatiel zijn en daarom niet geschikt als betaalmiddel. Stablecoins vinden hierin een middenweg. Ze gebruiken de technologie van crypto, maar ze hebben de stabiliteit van bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar. CBDC’s zijn stablecoins die ontwikkeld worden door centrale banken.

De CEO van het grootste creditcard bedrijf ter wereld deed deze week tijdens een conferentie zijn zegje over de toekomst van deze stablecoins en CBDC’s. Volgens hem zullen ze “een betekenisvolle rol” gaan innemen in de toekomst van ons betaalverkeer. Ook werd het jaarlijkse rapport over 2022 openbaar gemaakt. Hierin worden veelvuldig zowel de complementaire als de competitieve mogelijkheden van stablecoins benoemd.

“Het is nog vroeg en daarom lastig te voorspellen, maar we geloven dat stablecoins en CBDC’s een belangrijke rol gaan spelen in het betaalsysteem.”

Samenwerkingen en concurrentie

Het rapport geeft aan dat stablecoins en CBDC’s een bedreiging zijn voor VISA, maar dat er ook interessante samenwerkingen mogelijk zijn. Zo kan VISA deze digitale assets implementeren in zijn eigen betaalsysteem, zoals het in het verleden al deed in een samenwerking met ConsenSys. Tegelijkertijd zien ze bij VISA ook dat er concurrentie optreedt. Nieuwe betaalapps, digitale wallets, en crypto platforms bijvoorbeeld.

“Innovatie en technologie verschuiven het gedrag van consumenten en creëren groei in ecommerce, mobiele betaling, blockchain technologie en cryptocurrencies. Deze ontwikkelingen zijn zowel potentiele samenwerkingen als concurerende partijen voor VISA.” 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie