Kevin Schijven Kevin Schijven
15/05/2021 13:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2021 13:57

‘War on Rugs’ gaat oorlog aan met Ethereum (ETH) oprichter na Shiba Inu (SHIB) token dump

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'War on Rugs' gaat oorlog aan met Ethereum (ETH) oprichter na Shiba Inu (SHIB) token dump

Afgelopen week was op Crypto Insiders te lezen over de enorme koersstijging van de Dogecoin (DOGE) spin-off Shiba Inu (SHIB) token. De SHIB koers stond toen zelfs even 44.000% (!) in de plus ten opzichte van een maand eerder.

Er zat echter een addertje onder het gras. De helft van het totale aanbod was namelijk verstuurd naar Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin. Na de enorme stijging had Buterin plotseling maar liefst $7 miljard aan SHIB tokens in handen. Deze tokens waren niet bedoeld om te verkopen, maar om uit de circulatie te halen. Echter met zo’n enorm bedrag bestond de vrees dat Buterin wellicht toch zijn SHIB tokens zou dumpen. Wie kan namelijk zo’n bedrag weerstaan?

En enkele dagen later gebeurde dat dan ook. Buterin dumpte niet alleen zijn SHIB tokens, maar ook AKITA en ELON tokens. Hij stuurde de miljoenen aan opbrengsten (SHIB was al hard aan het dalen) naar goede doelen, maar daardoor stortte de koers nog verder in. Ook de andere tokens verloren veel aan waarde.

Dat valt natuurlijk niet goed in de smaak bij sommige investeerders. Het team van “War on rugs” declareert daarom de oorlog aan Buterin. De Telegram groep introduceert een nieuwe token: Rug Ethereum (RETH) op de Binance Smart Chain (BSC). Deze crypto dumpt ETH in ruil voor binance coins (BNB):

https://twitter.com/WARONRUGS/status/1393278307010027525

Men spreekt over een “rug pull” wanneer ontwikkelaars plotseling de stekker van hun nieuwe project er uittrekken en met het geld van investeerders ervandoor zijn. Dat hebben we de laatste tijd vaker gezien in de nieuwe decentralized finance (DeFi) markt. Buterin heeft echter helemaal niets met SHIB te maken, dus een rug pull is wellicht de verkeerde term.

War on Rugs ontvangt dan ook veel kritiek vanuit de community. Buterin wordt door velen gezien als een held door deze “meme crypto” bloot te stellen voor wat ze zijn, zichzelf te distantiëren van deze projecten en de winsten te sturen naar goede doelen. Veel fans zien crypto als SHIB als zogeheten “shitcoins” waarvan de prijs alleen op hype berust en de sector een slechte naam geven.

Toch hebben hierdoor meerdere investeerders, vooral beginnelingen, veel geld verloren en dat is nooit een leuke zaak. Het toont aan dat men met deze meme coins juist extra voorzichtig moet zijn, zo niet compleet weg te blijven. De SHIB token is vandaag met nog eens 15% gedaald naar $0.000017 en zit nu meer dan 50% onder de all-time high (ATH) van $0.000038. SHIB staat alsnog op de 22e plaats grootste crypto met een marktkapitalisatie van $8,7 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie