Roy van Krieken Roy van Krieken
13/05/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 11:04

Dogecoin kloon Shiba Inu (SHIB) crasht nadat Ethereum oprichter tokens dumpt voor goed doel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin kloon Shiba Inu (SHIB) crasht nadat Ethereum oprichter tokens dumpt voor goed doel

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

De koers van “Dogecoin Killer” Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen tijd extreme dingen laten zien. In een maand tijd noteerde de coin een stijging van maar liefst 22,000%. Op een bepaald punt stond de coin zelfs op plek 33 van de grootste coins qua marktkapitalisatie. De laatste paar dagen heeft de koers van Shiba Inu zich echter sterk gecorrigeerd met wellicht een interessant reden.

Veel cryptocurrency projecten geven Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin, wie na de recente prijsactie van Ethereum inmiddels miljardair is, een grote hoeveelheid van hun tokens om legitimiteit te vergaren rondom hun project. Zo ook het team achter Shiba Inu. Meer dan 2 biljoen tokens werden gedoneerd aan Buterin. Meer dan de helft van het totale aanbod van tokens. Doordat de token explosief in prijs steeg werd het aandeel dat Buterin had in het project ook disproportioneel groot. Er ontstond dan ook de angst dat Buterin de macht in handen had om een zogenaamde ‘rug pull’ op de token uit te voeren. Hij had de beschikking over zoveel tokens dat hij in zijn eentje in staat was de prijs op grote schaal te beïnvloeden door te verkopen.

Tot de grote schrik van Shiba Inu investeerders is dit precies wat er gebeurde. Een wallet dat op naam van Buterin staat heeft ruim 2 biljoen Shiba Inu tokens van Uniswap verwijderd zo is te zien in de data van Etherscan. Hier opvolgend daalde de prijs van Shiba Inu met 20%. De gevreesde “rug pull” was daadwerkelijk uitgevoerd door Buterin. Niet alleen Shiba Inu tokens werden door Buterin gedumpt uit zijn wallet. Ook 50 miljard Akita Inu tokens en 40 biljoen Dogelon Mars (ELON) tokens kregen dezelfde behandeling.

Het geld dat Buterin met de verkoop van de aan hem gegeven meme coins heeft verdiend houdt hij niet zelf. Op grote schaal doneert Buterin de winst aan verschillende goede doelen over de hele wereld. Zo heeft hij ruim $2 miljoen in ether aan het India Covid-Crypto Relief Fund gegeven en 1.000 ether aan de Methuselah Foundation. GiveWell ontving $53 miljoen in ether en Gitcoin als klap op de vuurpijl kreeg van Buterin een half miljard aan AKITA tokens geschonken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie