Home Nieuws Altcoin nieuws Wat denk jij van de digitale euro? ECB President Christine Lagarde wil...

Wat denk jij van de digitale euro? ECB President Christine Lagarde wil meningen over CBDC horen

- Advertentie -

Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) en voormalig directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), nodigt het publiek uit voor een openbare raadpleging over een potentiële digitale euro.

We zijn begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheid om een digitale euro te lanceren. Aangezien Europeanen steeds meer digitaal uitgeven, sparen en investeren, moeten we bereid zijn om indien nodig een digitale euro uit te geven. Ik ben ook benieuwd naar uw mening hierover.

Aldus Lagarde in het Twitterbericht. De tweet is onderdeel is van een reeks berichten over 2020 en wat een moeilijk jaar dat was, voornamelijk door de uitbraak van het coronavirus. In het filmpje voegt ze nog het volgende eraan toe:

We bevinden ons nog in de fase van evaluatie en overwegingen, maar we zijn zojuist een openbare raadpleging gestart, zodat consumenten en Europeanen hun voorkeur kunnen uiten en ons kunnen vertellen of ze graag een digitale euro willen gebruiken, net zoals ze een Euromunt of een eurobankbiljet gebruiken wetende dat het centrale bank valuta is dat beschikbaar is en waarop ze kunnen vertrouwen.

De digitale euro is een zogeheten central bank digital currency (CBDC). Dit zijn stablecoins, cryptocurrencies waarvan de waarde gekoppeld is aan een andere asset of valuta. In dit geval zou dat natuurlijk de euro zijn. Meerdere centrale banken in de wereld doen momenteel onderzoek naar CBDC’s. De Bahama’s werden onlangs het eerste land ter wereld die er een gelanceerd heeft. De verwachting is dat China het volgende land zal zijn.

Mensen die graag hun mening willen geven op deze digitale euro kunnen dat via dit formulier doen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...